Evenementgegevens


Programma
Hier kort samengevat onze hoofdactiviteit:
CaC2 (s) + H2O (l) → C2H2 (g) + Ca(OH)2 (s)
Korte pauze
2 C2H2 (g) + 5 O2 (g) → 4 CO2 (g) + 2 H2O (g)

Maar naast het ouderweds deksels van melkbussen wegschieten met carbid is er meer te zien en te doen op het Carbid Festival.
In de feesttent is er natuurlijk een drankje te krijgen, maar we proberen alles ieder jaar ook aan te kleden met een leuk, actueel of omstreden thema.

Muziek
Net als voorgaande jaren wordt het carbidschieten weer muziekaal begeleid door onder andere midwinterhoornblaozers (de Joppeblaozers). Deze typisch Achterhoekse traditie zou net als het carbidschieten zijn oorsprong vinden in de Germaanse Joelfeesten.

Daarnaast brengen DJ eLPé en de DJ’s van SRV FM weer verschillende hits ten gehore. De muziek loopt uiteen van metal tot hardrock en van Hollands tot hoempapa, kortom; voor ieder wat wil(d)s!
Heb je toch het gevoel dat er voor jou geen muziek wordt gedraaid die je wel zint, geef dan je verzoeknummers door bij de draaitafel, en misschien heb je daarna meer geluk!

Thema 2017
Zoals elk jaar verbinden we ook komende editie weer een thema aan ons feestje, dit keer: Leven is dodelijk.
Neem het leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
Ons advies is dan ook, blijf niet thuis zitten, met uitsluitend verantwoord eten en alleen maar buiten komen voor een stukje joggen omdat dat zo goed voor je is.
Maar kom de 31e naar het Carbid Festival, en geniet samen met ons onder het genot van een hapje en drankje van een leuk feestje om het jaar mee af te sluiten!

Vuur(werk)
Naast de vuurkorven op het terrein die bedoeld zijn om het voor iedereen behaaglijk warm te houden hebben we ook een vuurwerk-weide, de bedoeling is dat het vuurwerk dat je zelf meegenomen hebt en binnen de wettelijke bepalingen valt (tot 18:00 dus alleen cat. 1) daar afsteekt, dit voorkomt dat er ongelukken gebeuren, en bespaart ons een hoop opruimwerk

Daarnaast is er aan het einde van de middag, rond 18:00 uur, wanneer we het donker genoeg vinden een vuurwerk door de organisatie geregeld.

Comments are closed.