Brookduo met een nieuw kerstprogramma

20 december  BROOKDUO in Kerk Harfsen

De Kerkentour van het Brook Duo trok in een aantal seizoenen meer dan 20.000 bezoekers naar de kerken om te luisteren naar de winterse vertellingen en liedjes in het dialect. Het zijn streekromanachige belevenissen van plattelandsfamilies die lief en leed met elkaar delen. Verhalen waar de kerk en het kerstverhaal een centrale rol vervullen.

De Kas-klokken Zwiegt

Schrijver Gert-Jan Oplaat heeft een nieuw verhaal geschreven met de titel: “De Kasklokk’n zwiegt”. (De Kerstklokken Zwijgen). Een prachtige streekroman over het wel en wee van boerenfamilies vol tradities, cultuur en waarden en de rol van de kerk.

Het verhaal neemt u mee naar 1953 waarin het leven van de Zeeuwse molenaarsfamilie Roelands en de  Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staat.
De Kas-klokken Zwiegt duurt een kleine twee uur en kent geen pauze. Aan de bezoekers wordt gevraagd het ‘Stille Nacht’ mee te zingen. Het kopje koffie of een glühwein na de vertelling zorgen voor een mooie afsluiting van de avond zo in de donkere dagen voor kerst.
Het verhaal is vertaald naar het Nederlands en inclusief Oma’s recepten, uit de winterse vertellingen, gebundeld in een boek welke na afloop te koop is. Ook zijn de verhalen op luister CD verkrijgbaar.

Het Brook Duo hoopt U allen te mogen begroeten op woensdag 20 december om 20 .00 uur in Ons Gebouw te Harfsen.

De voorverkoop vindt plaats op 24 november tussen 19.00 en 19.30 en 25 november tussen 10.30 en 11.30 in Ons Gebouw