HAMAC Run

Op een zaterdag in juni organiseert de Toerafdeling van MC HAMAC de jaarlijkse HAMAC-Run. Jaarlijks biedt de club aan 65 kinderen met een beperking, gratis een feestelijke dag aan. Een belangrijk onderdeel van deze dag is de toertocht door de omgeving, waarbij particulieren en ondernemers belangeloos 55 voertuigen beschikbaar stellen. Deze bestaan uit zijspanmotoren, oldtimer auto’s, trucks, brandweerauto’s e.d. Circa 30 gecertificeerde motorverkeersregelaars zorgen er voor dat de colonne aaneengesloten blijft en veilig door het verkeer wordt geloodst.

Start- en eindpunt van de toerrit is Transportbedrijf Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. ’s Morgens worden de kinderen, begeleiders en chauffeurs in de stemming gebracht door dweilorkest Vlot Zat. Om half 11 vertrekt de stoet via Harfsen, Almen, De Velhorst, Lochem en Exel richting Markelo, waar bij Uitgaanscentrum Dieka de lunchpauze wordt gehouden. Hier wordt ieder getrakteerd op broodjes en drankjes.

Ongeveer 13.00 uur vertrekt de stoet en gaat men via Holten, richting Oolde en Laren. Via de Zutphenseweg rijdt men met een boog terug naar Harfsen, waar men omstreeks 14.15 uur bij de finish zal zijn. De dag wordt afgesloten met een warme maaltijd voor de circa 180 gasten, begeleiders, chauffeurs, verkeersregelaars en medewerkers, met daarbij een muzikaal begeleiding.

De organisatie is in handen van een speciale commissie, bestaande uit: Geralda Pelgrum, Rianne Klein Brinke , Ab Braakman , Ab Muil, Jaap Buitelaar, Erik Wilgenhof en Dion Eggink.

Hieronder vindt u een compilatie van de HAMAC Run in 2017.

Comments are closed.