Waarom collecteren voor Alzheimer Nederland?
Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Bij vrouwen is het zelfs één op de drie. Door de vergrijzing en het ouder worden van de bevolking, zullen in 2040 ruim een half miljoen mensen dementie hebben. Niet alleen ouderen krijgen hiermee te maken, ook mensen op jongere leeftijd kunnen dementie krijgen.

Veel onderzoek nodig
Omdat er nog geen geneesmiddelen bestaan, is er veel onderzoek nodig. En dus veel geld. Dankzij de opbrengst van onze jaarlijkse collecte kunnen wij belangrijk onderzoek naar dementie mogelijk maken. Steeds blijft het weer een bijzondere ervaring om te merken hoeveel mensen zich enorm inzetten om de collecteweek tot een succes te maken. Doe je ook mee?

Weer bussen met pin en contactloos betalen
Vorig jaar hadden we een primeur: de collectebus met pin. En dat ging goed! De gemiddelde opbrengst van een pinbus lag hoger dan die van een ‘normale’. Daarom zal je ook dit jaar weer deze collectebussen tegenkomen.

Collectebussen met iDEAL QR-code
Dit jaar wordt een aantal collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een QR-code. Hiermee kunnen mensen ook met hun mobiele telefoon geld geven, via iDeal. Een mooi alternatief voor als er geen kleingeld in huis is!

Hoe werkt het?
Op de collectebus zit een sticker geplakt met daarop een QR-code. Wil iemand een bijdrage doen via iDEAL dan heeft hij/zij hiervoor alleen een mobiele telefoon nodig met daarop een QR-code scanner van de bank app die een iDEAL code kan scannen. Nu is dat alleen nog mogelijk bij de apps van Knab en Rabobank.

Bijdragen met de QR-code gaat in 4 eenvoudige stappen:
De QR-code op de collectebus kan meerdere keren gescand worden en zo door alle gevers gebruikt worden! Heeft iemand geen klein geld in huis, maar wil hij of zij wél graag bijdragen. Dan kan dat vanaf nu met de QR-code op je collectebus! Handig en veilig.

Meer info op de site van Alzheimer Nederland.

Comments are closed.