De tweede plaatsingswedstrijd voor de 6e divisie vond op 24 maart plaats in Steenderen. In wedstrijd 1 kwamen Claire Blokland, Tessa Wardenaar en Emma Brummelman voor SV Harfsen op de wedstrijdvloer. Ze kenden alle drie een uitstekende start, wat Claire maar liefst de 5e score opleverde op het onderdeel sprong. Helaas een foutje op brug, maar al met al goed voor een mooie 11e plaats in het eindklassement. Emma startte uitstekend met een stabiele balk oefening en ook op de overige toestellen kon ze goed uit de voeten. Een gemist onderdeel kostte haar dure punten waardoor ze net naast het podium kwam op een 4e plek. Tessa liet zien dat ze deze oefenstof eigenlijk al ontgroeid is en wist met grote overmacht het goud in de wacht te slepen.

In wedstrijd 3 moesten junioren Meike Oplaat en Arla Mak de klus klaren zonder Daphne Lier en Indy Goossen. Maar dat deden ze vol overgave. Arla liet op alle 4 toestellen zien in goeden doen te zijn en eiste daarmee het goud op. Meike scoorde uitstekend op sprong en brug en stelde daarmee een bronzen medaille veilig. Bij de senioren was het stuivertje wisselen tussen Janneke Brokken en Fenna ten Have van SZG Zutphen. Ondanks een wat mindere balk oefening viel dit uit in het voordeel van Janneke die de gouden medaille mee naar huis mocht nemen.
Over twee weken is al weer de laatste plaatsingswedstrijd en dan wordt bekend gemaakt welke turnsters door zullen stromen naar de finale.

Comments are closed.