Aanstaande zondag, 18 juni wordt voor het derde jaar de Schoolderloop georganiseerd, een recreatieve loop startend op sportpark ’t Schoolder in Harfsen. Ervaringen van de afgelopen jaren hebben geleid tot enkele aanpassingen, om zo voor meer deelnemers aantrekkelijker te zijn. De organisatie hoopt vooral op meer (jongere) deelnemers voor de 2 kilometer, die nu is vormgegeven als obstakelrun.

Op zondag 18 juni a.s. klinkt om 10.30 uur het startschot voor de obstakelrun. Op en rond het voetbalveld op ‘t Schoolder is een variëteit aan hindernissen, die gedurende 2 rondes van 1 kilometer moeten worden bedwongen. Deze afstand en obstakels maken deelname voor de basisschooljeugd uitermate geschikt, maar uiteraard is iedereen van harte uitgenodigd om mee te lopen!

Langere routes
Er zijn dit jaar 2 langere routes, 6 en 10 kilometer. Deze beginnen bij ’t Schoolder en via de Braakhekkeweg gaan ze, afhankelijk van de afstand, rechtsom weer richting het voetbalveld. Via de Gorsselse Heide en kerkpaden, over asfalt en zandwegen, gaan de lopers terug naar de finish.

De starttijden van de verschillende afstanden op een rijtje:

  • 10.30 uur: 2 kilometer obstakelrun
  • 11.00 uur: 6 kilometer
  • 11.10 uur: 10 kilometer

De organisatie is druk doende alle zaken te regelen. En zij hoopt uiteraard op een grote deelname! Vele collega-verenigingen zijn aangeschreven, posters en flyers zijn verspreid. Alles is gedaan om sporters op te roepen met deze loop het sportseizoen af te sluiten.

Iedereen kan meedoen, schrijf je op zondag 19 juni vanaf 9.30 uur in en loop mee!
Meer informatie is te vinden op www.svharfsen.nl onder het kopje Schoolderloop.

Comments are closed.