Geen kind zonder vriendjes.

Stel je eens voor dat je geen vrienden hebt. Niet eentje. Hoe zou dat voelen?
Het Gehandicapte Kind wil de gescheiden werelden van een kind zonder handicap en een gehandicapt kind samenbrengen. Er valt nog veel winst te behalen als het gaat om het terugdringen van het sociale isolement van kinderen met een handicap. Zo behoort Jayden tot de 85% van de kinderen die niet in zijn directe omgeving naar school kan gaan en daardoor geen vriendjes in de buurt heeft.

Week van het Gehandicapte Kind
Met de Week van het Gehandicapte Kind, van 9 t/m 15 november, vragen we aandacht voor de problematiek van kinderen met een handicap. Dit alles met als ultiem streven dat er over 20 jaar geen enkel gehandicapt kind meer zonder vriendjes zit.

Het onderzoek: de ontwikkeling in 70 jaar
Stichting het Gehandicapte Kind bestaat 70 jaar. We hebben een vergelijkend onderzoek uitgevoerd naar de sociale inclusie van kinderen met een handicap over de periode van 1950 – 2020. De resultaten van dit onderzoek zijn schokkend: hoewel de specialistische zorg voor kinderen met een handicap drastisch is verbeterd en er meer aandacht is voor sociale inclusie, blijft de daadwerkelijke participatie van kinderen met een handicap achter. Zij staan anno 2020 nog steeds apart in de samenleving. Dat moet en kan anders!

Steun onze collecte
Samen kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met een handicap gewoon kunnen meedoen. Op school, in de speeltuin en op de sportclub. Zodat geen kind hoeft op te groeien zonder vriendjes. Help je ook mee? De week van het Gehandicapte Kind valt samen met de landelijke collecteweek. Steun kinderen met een handicap door bij te dragen. Dit kan heel gemakkelijk en snel online door op onderstaande link te klikken.

https://www.nsgk.nl/help-je-mee/collecte-donatie

Comments are closed.