Evenementgegevens

Dit evenement eindigde op 27 april 2019


Met Koningsdag is er weer het nodige te doen in Harfsen. Er zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden voor Jong en Oud. Maar de activiteiten zijn niet alleen overdag en in de avond, ook de nacht blijft niet onbenut!

Toneel en Koningsnacht
De aftrap is op vrijdagavond 26 april om 20.00 uur in Ons Gebouw. De Toneelvereniging De Veldhoekers zal deze avond starten met het toneelstuk “Een beeld van een man”. Rond de klok van 21:30 start Koningsnacht met de band The Blue Mondays. De Koningsnacht wordt georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje. Wij willen dan ook iedereen uit Harfsen en wijde omgeving van harte uitnodigen om deze avond bij te wonen.

Zaterdag 27 april
Vandaag ligt de organisatie in handen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth en maakt men zich op voor Koningsdag. Na succes van vorig jaar, beginnen we dit jaar ook in de ochtend met een Koningsdagontbijt. Het ontbijt start om 9:00 in Dorpshuus Hoeflo, de kosten voor dit ontbijt zijn 3,50 per persoon. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen naar oranjeverenigingharfsen@gmail.com onder vermelding van het Koningsdagontbijt. Wanneer iedereen het buikje gevuld heeft verzamelen we om 10.00 met de versierde fietsen, traptrekkers, kinderwagens etc. bij school.
Daarna zal de optocht onder leiding van SDG starten en door het dorp gaan en eindigen op Ons Plein. Rond 10:30 gaan we op Ons Plein de vlag hijsen en het Wilhelmus zingen. Voor iedereen die mee doet aan de optocht is er natuurlijk na afloop een beloning. Daarna zal om 10.45 het reizende poppentheater “Dubbele Jan” de poppenkast verzorgen voor de peuters en kleuters. De voorstelling zal ongeveer 40 minuten duren.

Fietstocht
Vanaf 11.15 kan men starten met de Fietstocht. De kosten voor deze fietstocht is 3,50 per persoon. Tijdens de fietstocht zullen verschillende bezienswaardigheden in Harfsen de revue passeren. Om 14.00 zal de band “Deddeleft” haar muziek ten gehore brengen. Tijdens het optreden zullen het Rad van Avontuur en La Dolce Barista uit Hengelo voor de inwendige mens zorgen. Verder is er voor de kleintjes een springkussen en scouting Gorssel zal deze middag op Ons Plein aanwezig zijn met verschillende activiteiten. Natuurlijk mag de vrijmarkt ook niet ontbreken. Dit jaar starten we eerder met de vrijmarkt. De vrijmarkt zal starten vanaf 14:30 en is voor iedereen. De avond start om 20.00 uur in Ons Gebouw met het toneelstuk “Een beeld van een man” gespeeld door de Toneelvereniging De Veldhoekers. Het gehele programma is te leven op www.harfsen.nl/oranje

Comments are closed.