Evenementgegevens


Rondom Koningsdag is er in Harfsen weer het nodige te doen. Diverse organisaties leveren een actieve bijdrage om deze dagen in Harfsen nog meer leven in de brouwerij te brengen. Dit is dan niet alleen overdag en in de avond, ook de nacht blijft niet onbenut!

Toneel en Koningsnacht
De aftrap is op donderdagavond 26 april om 20.00 uur. De jeugd van de Toneelvereniging De Veldhoekers zal deze avond starten met het toneelstuk “Wie had dat gedacht, van de Quote, naar dik in het rood’, na de pauze zal het toneelstuk “Moeder wint een butler” te zien zijn.
Rond de klok van half 9 start Koningsnacht met DJ Dirty P en de band De Weekendkrachten. De Koningsnacht wordt georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje. Wij willen op 26 april vooral de jongelui uit Harfsen en wijde omgeving van harte uitnodigen om deze avond bij te wonen.

Vrijdag 27 april
Vandaag is de organisatie in handen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth en maakt men zich op voor Koningsdag. Dit jaar zal het iets anders gaan dan dat je van ons gewend bent. Deze ochtend beginnen we om 9.00 uur met een Koningsdagontbijt in Dorpshuus Hoeflo. De kosten voor dit ontbijt zijn 3 euro per persoon. Je kunt je opgeven door een e-mail te sturen voor 20 april naar oranjevereningingharfsen@gmail.com onder vermelding van het Koningsdagontbijt. Wanneer iedereen het buikje gevuld heeft verzamelen we om 10.00 met de versierde fietsen, traptrekkers, kinderwagens etc. bij school. De optocht zal om 10.15 onder leiding van SDG starten en door het dorp gaan en eindigen op Ons Plein alwaar we de vlag gaan hijsen en het Wilhelmus gaan zingen. Voor iedereen die mee doet aan de optocht krijgt natuurlijk naar afloop hiervoor een beloning. De allerkleinste gaan daarna genieten van een poppenkast verhaal in Ons Gebouw.

Wandeltocht
Vanaf 11.30 kan men starten aan de wandeltocht. De kosten voor deze wandeltocht zijn 1 euro per persoon. Het is de bedoeling dat er een route van 7 km wordt gewandeld. Om 14:00 zal de band “Het Heerst” haar muziek ten gehore brengen. Tijdens het optreden zullen het Rad van Avontuur en het Gebakshuus voor het inwendige mens zorgen. Verder zullen er voor de kleintjes vrije spelletjes zijn zoals stoep krijten, touwtjes springen en voetballen. Ook zal er een springkussen aanwezig zijn. De scouting Gorssel zal deze middag op Ons Plein aanwezig zijn met verschillende activiteiten. Natuurlijk mag de vrijmarkt ook niet ontbreken die vanaf 15.30 zal starten. De avond start om 20.00 uur in Ons gebouw met het toneelstuk “Wie had dat gedacht, van Quote, naar dik in het rood”, en na de pauze “Moeder wint een butler” van De Veldhoekers. Het gehele programma is te lezen op www.harfsen.nl/oranje.

Comments are closed.