Op 18 juli hebben we weer een prachtige fietstocht gemaakt. We waren met 18 deelnemers, niet alleen uit ons dorp, maar ook van de campings en de dorpen rondom. Wilt u ook mee? De volgende fietstocht is op maandag 1 augustus. 

We vertrokken vanaf het Hoeflo-plein naar ‘Ons plein’ waar we stilstonden bij de foto van 1887, hoe Harfsen er toen uit zag. (School, Trambaan, Rad van Avontuur). Ook kregen we uitleg bij het kunstwerk op het Pastoriepleintje, gemaakt door de kunstenares Linda Verkaaik. Een beeld met de golfbeweging in de tijd, met verwijzing naar de Harfsense Beek, de trambaan, de school en het open karakter van de omgeving.

Daarna gingen we via de Oude Larenseweg – naar de plek waar tot 1883 – de gezamenlijke school Harfsen/Epse heeft gestaan. Door de Oxer Steeg kwamen we bij het landgoed De Oxerhof. Nu een studiecentrum voor Praktische Filosofie, maar in de Tweede Wereldoorlog geannexeerd door de Duitsers. We stonden stil bij het monument ter nagedachtenis van de tien verzetsstrijders die daar op de laatste dag in koelen bloede zijn omgebracht.

Verder fietsend gingen we langs de 2016-07-18 Oxe etc. IMG_0023Schipbeek en kwamen we bij de stuw, daar namen we kennis van de ‘vistrap’ om de vissen buiten de stuw om toch stroomopwaarts te kunnen laten zwemmen.
De Schipbeek volgend kwamen we onder de A1 door bij het ‘Rustpunt’ van de familie Holmer voor een ijsje en een drankje. Vandaar over het nieuwe ‘kerkepad’ door de weilanden weer naar Harfsen.

De volgende fietstocht zal zijn op maandag 1 augustus. We vertrekken weer om 14.00 uur vanaf het Hoeflo-plein. We gaan dan richting Kring van Dorth, de Eendenkooi, de Wippert, de IJsbaan Rowinkel en via de ‘Tuin van Teenstra’ weer terug naar Harfsen.

Fietst u ook mee?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Henk klein Brinke, tel. 0573-431781
of Arjan Meijerink, tel. 0573-431591

Comments are closed.