Voor wie het niet weet, elk jaar tussen kerst en het laatste uur van oudejaarsdag wordt op NPO Radio2 de jaarlijkse Top2000 gehouden. Luisteraars hebben hun favoriete lijstje kunnen invullen en al die lijstjes samen maken de Top2000. De Top2000 staat boordevol mooie nummers over liefde, hoop en verdriet. Heel veel nummers blijken prachtig te passen in een kerkdienst.

Na het succes van vorig jaar hebben we besloten om wederom een Top2000-dienst te organiseren. Wij vinden dit een mooie hedendaagse manier om samen bezig te zijn met het essentiële in het leven, zoals geloof, God, maar ook liefde, dood en troost. Muziek is emotie en is geloven ook niet emotie?

Harfsen en Laren samen
Dit jaar organiseren de Protestantse Gemeente Harfsen en Laren samen de Top2000-dienst, waarbij we besloten hebben om het ene jaar dit te laten plaatsvinden in de kerk in Harfsen en het volgende jaar in Laren. Dit jaar is iedereen welkom in Harfsen.

In deze dienst zullen een groot aantal nummers live ten gehore worden gebracht door muzikanten en zangers/zangeressen uit onze eigen dorpen. Van deze dienst willen we een mooie muzikale belevenis maken. Want wat kunnen songteksten ons inspireren. Om maar eens een paar voorbeelden te noemen:

  • “Bridge over troubled water” van Simon and Garfunkel
  • “De bestemming” van Marco Borsato
  • “Earth song” van Michael Jackson
  • “People help the people” van Birdy

Natuurlijk kan iedereen meestemmen om de Top2000 dienst van Harfsen-Laren samen te stellen. Hieronder staat de lijst en kun je stemmen.

We zien jou graag vrijdag 30 december om 19.30 uur in Ons Gebouw, Sporkehout 4-6, Harfsen.

Annette, Betsie, Christiaan, Freek, Geke, Henk, Judith, Manouk

De stemming is inmiddels gesloten. Graag tot de 30ste!

Comments are closed.