Een nieuwe predikant voor onze gemeente

In een volle kerkzaal heeft zondagmiddag 3 maart ds. Lidy van Prooyen Schuurman intrede gedaan als nieuwe predikant van onze gemeente.


Ds. van Boggelen verbond ds. van Prooyen Schuurman aan de gemeente. Er waren veel genodigden aanwezig uit o.a. haar vorige gemeente Twello, de buurgemeenten en familieleden van de nieuwe dominee.

De cantorij o.l.v. organist Jan Los verleende medewerking aan de dienst.
Na afloop van de dienst werd ds. van Prooyen Schuurman op humorvolle wijze toegesproken door Ellen Dupuis, de voorzitter van de kerkenraad.
Nu is de taak van de beroepingscommissie volbracht en zij werden met een bloemetje bedankt voor de voortvarende en eensgezinde wijze waarop de voordracht tot stand is gekomen.

In het afgelopen anderhalf jaar heeft ds. Burger uit Warnsveld de kerkenraad met wijze raad bijgestaan. Ook haar taak zit er nu op en ook zij ontving een boeket.
Na zijn emeritaat als predikant heeft dominee Weijenberg niet al het werk neergelegd. Regelmatig heeft hij namens de kerk bezoeken afgelegd en is hij voorgegaan in uitvaartdiensten.
Nu er momenteel twee predikanten zijn, stopt hij met deze taken. Ellen bedankte hem hartelijk voor al zijn bijstand en ook voor hem een mooi boeket.

De leidsters van de zondagsschool overhandigden een kado namens de kinderen en nodigden ds. van Prooyen Schuurman uit voor het bijwonen van een zondagsschooluurtje.

Na afloop werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.
Anneke Hogenhout had weer een prachtige liturgische schikking gemaakt met de volgende toelichting: 

De schikking van vandaag ter ere van de intrede van Lidy van Prooyen Schuurman, sluit aan op haar afscheid  in Twello.  Daar ‘wandelden’ de schoenen de kerk uit. Hier ‘wandelen’ ze er weer in. En bij schoenen die ‘binnen’ wandelen, horen gladiolen!
Rode gladiolen, nou ja een beetje oranje omdat de kleur van het feest vandaag ‘rood’ is, u ziet dat ook aan het antipendium.
Wij hopen dat onze gemeente in het spoor met Lidy mee gaat wandelen. De lentebloeiers, of wel de primula’s ‘wandelen’ daarom achter haar naar binnen. Gekozen is hier voor de kleuren, rood, oranje en geel, de kleuren van de PKN, maar ook van vreugde, bezieling , en warmte  Daartussen ligt het groene mos dat duurzaamheid en rust uitstraalt. Het heet niet voor niets’ evergreen’.  We hopen dat de tijd van Lidy hier, vreugdevol, bezielend en warm is, met blijvende gevolgen.

De bloemen op de tafels zijn in diezelfde kleuren gekozen, met een vleugje ‘paas’,  groen. De buxus. Het paasgroen bij uitstek. We beginnen immers al snel aan de 40 dagen tijd, de tijd voor Pasen. De bloemen staan op een ondergrond  van  steentjes, omdat we niet op zand willen bouwen maar op de rots die Jezus Christus is.