Op woensdag 2 mei aanstaande vindt bij S.V. Harfsen Voetbal de jaarlijkse ledenvergadering van de Club van 100 plaats. De Club van 100 heeft als doel de Harfsense voetbalvereniging financieel te steunen en daarnaast activiteiten te organiseren voor Club van 100 leden. In navolging van de boeiende bijeenkomsten met onder meer Gertjan Verbeek, Dick Schneider, Bas Nijhuis, Evert ten Napel en Hennie Kuiper, zal nu Foppe de Haan acte de présence geven.

De Club van 100 heeft 2 doelen:

  1. Steunen van S.V. Harfsen Voetbal: jaarlijks wordt ten minste de helft van de inkomsten ter beschikking gesteld aan de voetbalvereniging.
  2. Organiseren van activiteiten voor Club van 100 leden. Regelmatig komen de leden bijeen voor een gezamenlijke activiteit. Dat kan variëren van het uitnodigen van een spreker, tot bijvoorbeeld het gezamenlijk bezoeken van een Bundesligawedstrijd, culinair vermaak, een gezamenlijke feestavond, et cetera.

Na het officiële gedeelte van de ledenvergadering komt Foppe de Haan spreken. Hieronder meer over hem en zijn verhaal:

Foppe de Haan: Van een schouderklopje krijgt niemand een blessure.
Wat Foppe de Haan zo’n uniek mens maakt, is dat hij als karakteristieke bekende Nederlander, die tijdens zijn loopbaan geweldige prestaties wist neer te zetten, zo’n gewoon mens is gebleven. En dat hij, ondanks zijn omzwervingen op deze aardbol, nog altijd met beide benen in de Friese klei staat. ‘Ús Foppe’ volgde een opleiding tot onderwijzer, trainde en speelde bij verschillende amateurclubs en begon zijn roemrijke trainerscarrière in 1974 bij SC Heerenveen.

De Haan was de langst zittende trainer bij SC Heerenveen en wist samen met voorzitter Riemer van der Velde de club groot te maken. Hij was in de periode van 2004 tot 2009 coach van Jong Oranje (waarmee hij historie schreef door het Europees Kampioenschap te winnen), trainer van Ajax Capetown in Zuid-Afrika en coach van Tuvalu. En als klap op de vuurpijl van een fantastische carrière won hij met de Oranjevrouwen het Europese Kampioenschap!

Humoristisch en eigenzinnig
Foppe vertelt over zijn werkwijze als trainer, waarbij samenwerking, teambuilding, prestatiegericht bezig zijn en omgaan met verschillende culturen een grote rol spelen en speelden. Met zijn met Friese woorden doorspekte anekdotes weet hij tijdens een presentatie de toehoorders aan zijn zijde te krijgen: de kracht van het verhaal schuilt in de herkenbaarheid, de ‘no nonsense’-aanpak en de humoristische en eigenzinnige wijze waarop Foppe nog een stukje van zichzelf laat zien waar we geen weet van hadden.

Najaarsactiviteit
Ook in het najaar staat inmiddels een ledenactiviteit gepland. Dan gaan we weer met de bus op “schoolreisje”: ditmaal naar Thialf in Heerenveen om een ijshockeywedstrijd van de UNIS Flyers te bezoeken.

Alleen voor leden van de Club van 100
De ledenvergadering met Foppe de Haan en het bezoek aan de ijshockeywedstrijd zijn alleen voor leden van de Club van 100. Mocht je hieraan deel willen nemen, meld je dan uiterlijk dinsdag 1 mei aanstaande aan als lid van de Club van 100.

Hoe kun je lid worden?
Iedereen die S.V. Harfsen Afdeling Voetbal een warm hart toedraagt en bereid is 2 maal per jaar 50 euro te betalen, kan lid worden van de Club van 100. Het lidmaatschap wordt jaarlijks stilzwijgend verlengd, tenzij een lid het lidmaatschap op eigen initiatief beëindigt. Op de website van de Club van 100 staat het aanmeldformulier. Wanneer dit ingevuld en ingeleverd is, ben je lid van de Club van 100.

  • Locatie: kantine van Sportpark ’t Schoolder, Reeverweg 36 in Harfsen
  • Datum: woensdag 2 mei 2018
  • Aanvang: 19.30 uur

Meer informatie?

Comments are closed.