Na de zomerstop gaan de lessen van S.V. Harfsen afdeling Gymnastiek vanaf zondag 20 augustus weer van start. Met uitzondering van Zumba en Hatha Yoga, deze lessen starten respectievelijk op woensdag 6 en donderdag 7 september. Er zijn een aantal wijzigingen in het lesrooster. De lestijd van Gym voor de meisjes en jongens van de basisschool is aangepast. Kleutergym is vanaf dit seizoen op maandagmiddag en wordt gegeven door Judith Besselink. Janny Wilgenhof neemt de les Damesconditiegym over van Jos Lodewijk.
De hele maand september zijn er op woensdag Zumba Open Classes, dus kom eens kijken of doe mee! Bij Freerunning kun je gratis twee proeflessen volgen om te kijken of je het leuk vindt.

S.V. Harfsen afdeling Gymnastiek is een actieve vereniging voor jong en oud. De vereniging biedt diverse lessen aan. Deze lessen worden gegeven door gekwalificeerde trainers. Naast het wekelijkse lesaanbod worden er jaarlijks evenementen en wedstrijden door en voor leden georganiseerd, zoals de Clubkampioenschappen voor de junioren en een lijnbaltoernooi voor de senioren. Een hoogtepunt is de tweejaarlijkse Uitvoering waaraan vrijwel alle leden deelnemen.

Lessen
Freerunning
Zondag 11.30-13.00 uur en 13.00-14.30 uur
Freerunning is je zo snel mogelijk verplaatsen over en met obstakels. Een les duurt 90 minuten, inclusief een stevige warming-up met extra aandacht voor fysieke en functionele kracht. Je leert diverse basistechnieken, maar ook de wat meer uitdagende moves.

Kleutergym basisschool groep 1 en 2
Maandag 15.30-16.15 uur
De les wordt gestart met een kort spel. Vervolgens gaan de kleuters lekker klimmen en klauteren in een toestelbaan van verschillende toestellen en af en toe op de tumblingbaan springen en rennen. De gymles wordt beëindigd met een leuk tikspel.

Gym basisschool groep 3 t/m 8
Maandag 16.15-17.15 uur
De les start met een spel/warming-up. Daarna komen de toestellen aan de beurt. Elke les staat één onderdeel centraal zoals brug, vloer, sprong of balk. Als afsluiting wordt er een spel gedaan. Een paar keer per jaar zijn er recreanten wedstrijden.

Damesconditiegym
Maandag 18.50-20.00 uur
Deze les voor dames vanaf 50 jaar start met een warming-up met inlopen. Daarna worden oefeningen gedaan met stokken, gewichtjes, dynabands en steps. Ook oefeningen om buikspieren, billen en benen te trainen komen aan bod. Regelmatig wordt er gelijnbald.

Dames en heren mixgroep
Maandag 20.00-21.00 uur
Na een warming-up met inlopen en grondoefeningen wordt er de ene week op een toestel geturnd, zoals ringenzwaaien en de andere week een spelvorm gedaan, bijvoorbeeld badminton. De les wordt altijd beëindigd met een potje lijnbal.

Zumba
Woensdag 19.30-20.30 uur
Zumba is swingen op aanstekelijke Latijns-Amerikaanse ritmes, zoals salsa, merenque en samba gecombineerd met fitness bewegingen. Een vrolijke work-out waarmee je werkt aan je conditie, coördinatie, houding en kracht.

Hatha Yoga
Donderdag 20.00-21.00 uur
Hatha Yoga zoekt door lichamelijke oefeningen het evenwicht op tussen inspannen en ontspannen. De les bestaat uit oefening in staande, zittende en liggende houdingen, waarbij concentratie en ademhaling centraal staan.

Selectie
Vrijdag 17.00-19.30 uur
Er wordt geturnd op de onderdelen sprong, brug, evenwichtsbalk en vloer. Voor elk toestel moet je andere dingen oefenen en dat maakt het afwisselend. Ook wordt aandacht besteed aan kracht, lenigheid en coördinatie. Je traint 2,5 uur per week en doet mee aan wedstrijden.

Lid worden?
Kom in augustus gratis twee proeflessen volgen om te kijken of je het leuk vindt. Tijdens of na de proeflessen lever je het ingevulde aanmeldingsformulier in bij je trainer.

Alle lessen vinden plaats in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 in Harfsen. Elke week is er les, behalve tijdens schoolvakanties.

Alle info op: http://gymnastiekharfsen.nl/

Comments are closed.