Harfsens Feest 2021

Noteer nu in je agenda: zaterdag 12 juni 2021

Happen, Trappen & Knappen

Helaas kan ook dit jaar het Harfsens Feest niet doorgaan. Om het toch niet onopgemerkt voorbij te laten gaan heeft het bestuur van de Oranjevereniging een leuke fietstocht bedacht onder het motto: Komen de buurten niet naar het dorp, gaan we vanuit het dorp naar de buurt!

Deze fietstocht van zo’n 20 km zal door alle acht buurten gaan en bij de verschillende stops zullen leuke spelletjes aan bod komen. De Oranjevereniging zal tijdens de fietstocht ook voor diverse lekkere versnaperingen zorgen zodat we met z’n allen toch een beetje het Harfsens Feest gevoel krijgen.

Uiteraard houden we ons strikt aan de dan geldende Corona-maatregelen.

Het is de bedoeling dat de eerste deelnemers om 10.00 uur bij Hoeflo starten. Dit kan alleen na aanmelden via mail: oranjeverenigingharfsen@gmail.com of naar Wendy: 06-12403413

1 dag van te voren krijg je een mail met de exacte starttijd. Verwachte finishtijd is zo’n drie uur later op Ons Plein bij het terras van Het Rad van Avontuur.

Deze fietstocht is uitsluitend voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth en deelname is gratis.

Ben je nog geen lid van Oranjevereniging Harfsen-Kring van
Dorth?

Geen nood! Ga naar harfsen.nl/oranje en klik op ‘Lid worden’ of klik op deze link
Vul hier het formulier in en dan regelen wij de rest.
Lidmaatschapsbetaling vindt pas later dit jaar plaats.
Of schrijf je in bij aanvang van de fietstocht.

Schutterskoning 2019 Erik Plekkenpol

Hoe was het ook al weer in 2019?

Donderdagavond
Donderdagavond werd er om 19:00 uur gestart met de buurtspelen. In en rond de tent en in het Rad van Avontuur waren acht buurten aan het strijden voor de titel wie er dit jaar de beste buurt is van het Harfsens Feest. De competitie begon met klootschieten, klaverjassen, op de camping, ten val brengen en party games. Nadat Johan Wichers de Schutterskoning van 2018 de kermis had geopend werd er aansluitend het spel variété gespeeld met als thema Musical. Centrum Zuid-West kwam hier als winnaar uit de bus en mocht nogmaals haar ABBA medley ten gehore brengen. Daarna gaf Free Willy een spetterende show tot in de late uurtjes.

Vrijdag
Kinderoptocht
Vrijdagochtend werd er alweer vroeg gestart met een vossenjacht voor de basisschoolkinderen. ’s Middags was de kinderoptocht onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De kinderoptocht was een bonte verschijning door het dorp met prachtige versierde en verklede kinderen.

Buurtspelen Vrijdagmiddag was het tijd voor de tweede ronde van de buurtspelen. Alle acht buurten traden weer aan voor de tittel: beste buurt van het Harfsens Feest. Het was nu tijd voor jeu des boules, tel- en duwspel, quiz en creatief onderdeel. Bij het creatieve onderdeel was het thema “Straattheater door de jaren heen”. Het was een mooie verschijning en het creatieve gehalte van de buurten was hoog. Daarna werd er in de tent de quiz-kahoot gespeeld. De buurten konden via een telefoon antwoord geven op de vragen.
In verband met code oranje hebben we de band De Bankdirecteuren in de tent laten spelen. Verschillende Harfsenaren traden samen met de Vordenaren op, de sfeer zat er goed in.
Vrijdagavond stond in het teken van “Housewarming”. Het Jong Harfsen Feestteam en Mr Jingles zorgde ervoor dat het één groot feest werd.

Zaterdag
Het schuttersfeest
Het zaterdagprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de familie Klumpenhouwer. Maar liefst 264 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het kaartschieten 113 dames en 36 mannen. Er waren dus ruim 400 deelnemers present. Om 8:30 werd het eerste schot gelost door de Schutterskoning van 2018, Johan Wichers. Na 117 schoten werd de kop naar beneden geschoten door Bas Korterink. Daarna volgende Henk Broekgaarden met de staart, Wesley Maquiné met de rechter vleugel en Joris Slagman met de linker vleugel. Het verlossende schot kwam na 587 schoten. Erik Plekkenpol schoot de vogel naar beneden, hij mag zich Schutterskoning van 2019 noemen. Hierna ging de stoet richting de tent waar het schuttersfeest los barstte onder leiding van de 100% Powerband.

Middagprogramma
Na het schuttersfeest was het tijd voor het finalespel van de buurtspelen. Dit spel zou gespeeld worden door de jongeren t/m 17 jaar. Helaas waren we door het weer genoodzaakt om dit spel te laten vervallen. De Deurdweilers speelde na het schuttersfeest in de tent. Het dweilorkest dat nét even anders is.
Om 16:00 maakte de jeugd plaats voor de 66-plussers op de baan van de botsauto’s. Veel opa’s en oma’s en andere 66-plussers hadden brede glimlachen op hun gezicht. Na zoveel jaren weer rijden in de botsauto’s was een hele belevenis en zeker voor herhaling vatbaar. Daarna was er live muziek op de punaise naast de feesttent van partyband Heer en Meester.

Optocht
Om half 8 was het al weer tijd voor de start van de optocht, opnieuw onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop de koets van Schutterskoning Erik Plekkenpol. Voordat de prijsuitreiking van de optocht bekend werd gemaakt, werden de uitslagen van de buurtspelen en straatversiering bekend gemaakt. Plaatselijk Belang deelde ook dit jaar weer een prijs uit voor de leukste straatversiering. Uiteindelijk ging de prijs naar de Sleedoorn. Daarna was de uitslag van de buurtspelen. De derde plek was voor ‘t Broek, de tweede plek voor de Koekoek en de winnaar van de buurtspelen 2019 was Centrum Zuid-West.
De jury van de optocht had de moeilijke taak om de prijzen te verdelen. Bij de loopgroepen was de derde plek voor “te zat om te lopen”, de tweede plek voor “#metoo” en de eerste plek was voor “het strijkorkest”.  De derde plek bij de wagens was voor “de songcontest”, tweede plek voor “het wordt steeds gekker, heel Harfsen moet aan de groene stekker” en de eerste plek ging naar de Heren van Dorth met “de wit-was machine”. Tevens werd er nog een prijs uitgereikt aan groep 8. Na de prijsuitreiking maakte Soli Deo Gloria zijn nieuwe orkest bekend. Het nieuwe orkest krijg de naam Het Havre (HArfsens VRienden Ensemble). Het officiële gedeelte werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.
Daarna stond in een bomvolle tent de band The Roussers te spelen. Ze zetten tot in de late uurtjes een geweldige show neer.

Vrijwilligers
Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar hulp gehad van vele vrijwilligers. Zowel achter de bar als met het opruimen, iedereen hielp de Oranjevereniging massaal mee, waardoor het ook dit jaar allemaal weer goed verliep. We willen de vrijwilligers dan ook super bedanken voor hen inzet. Zonder hun inzet was het feest niet zo geslaagd geweest.

Uitslagen van de buurtspelen:
1) Centrum Zuid-West
2) De Koekoek
3) ‘t Broek
4) Klokkebuurt
5) Veldhoek
6) Kring van Dorth
7) Centrum Noord en De Schoolt

Kaartschieten mannen:
1) Mark ter Maat
2) Han Veldink
3) Peter Zoetbrood
4) Jan Rouwenhorst

Kaartschieten vrouwen:
1) Irene groot Hulze
2) Jeanet Elkink
3) Janneke Enderink/Kim de Greef
4) Mila Kalfsterman