Harfsens Feest 2023

Op 8, 9 en 10 juni staat Harfsen weer in het teken van het Harfsens Feest. Dit jaar hebben we een thema voor de kermis, namelijk beestachtig Harfsens Feest. Drie dagen, vol plezier, muziek, gezelligheid en spelletjes. Op donderdagavond wordt er afgetrapt met de bekende buurtspelen. Het feestterrein is op en rond Ons Plein.

Donderdagavond 8 juni, begin van de buurtspelen en kermis
Om 19:00 uur wordt er gestart met de buurtspelen. Zoals elk jaar strijden 8 buurten tijdens het Harfsens Feest om de titel. De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: Koe-laverjassen, Roode Herten, Ongedierte bestrijden, Gaten kaas en Rodeostier. Schutterskoningin van 2022 Amber Klumper, is tot de vogel valt op zaterdag, nog Koningin van Harfsen en zal het Harfsens Feest 2023 officieel openen. Daarna zal de prijsuitreiking zijn van de mooiste straatversiering. Aansluitend volgt het variété gedeelte. Alle buurten hebben wekenlang geoefend om deze avond een spectaculair beestachtig optreden te verzorgen. Hierna zal het feest los barsten met de band Reeperbahner Stimmungsmacher. Reeperbahner Stimmungsmacher staan al jaren garant voor ‘de ultieme uitlaatklep’ vol schlagers, oude rochnummers en Nederlandstalige hitkneiters, uitgevoerd in de legendarische en beruchte Reeperbahner-rock ’n roll-versie.

Vrijdag 9 juni kinderoptocht
Op vrijdag start het alweer vroeg. De basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 8:45 uur. De middag wordt geopend met een kinderoptocht, begeleid door Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zicht rond 12:45 uur op, op het schoolplein, waarvan de optocht rond 13:00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen: Ericalaan, Wakelweg, Hazenveld, Wilhelminalaan, Reeverweg, Gagel, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemsweg en Hulstweg.

Buurtspelen, kermis en muziek
De buurtspelen worden vanaf 14:30 uur voorgezet en is de kermis weer geopend. U kunt dan genieten van het kat- en muis spel, jeu des braakbal en het creatieve onderdeel met als thema: Gerecycelde dieren en om 16:00 uur in de tent de Waku Waku quiz. Aansluitend zal de prijsuitreiking zijn van de Buurtspelen 2023. In de namiddag tijdens het harfsensborreluurtje speelt op de punaise de band Livin’Room. Een semi-akoestische coverband, die zich onderscheidt van de ‘standaard’ coverbands. Naast hun ludieke woonkamer concept steken ze de nummers, uit hun brede repertoire, geheel in eigen jasje of maken ze er leuke medleys van. Deze jongens brengen vol bloed, zweet en snaren, maar vooral met heel veel passie voor muziek, een ambachtelijk stukje muziek en een super gezellige sfeer!

Avondvullend programma
Dit jaar hebben we voor de tieners van 20:00 tot 00:00 uur een Teenage Neon party in de Wever met DJ Titom.  DJ Titom is een allround DJ, die van elk feest een onvergetelijk event maakt. Parents Not allowed. Om 20:00 uur gaat het weer los in de tent met de band The Green Monkeys. The Green Monkeys beschikken over een breed repertoire, van RHCP tot The Black Crowes en van Volbeat tot Queen. Ze hebben een sterk individueel spel. Met hun groovy drum- en baspartijen, sterk gitaarspel en krachtige zang weten The Green Monkeys van begin tot eind het publiek te boeien.

Zaterdag 10 juni, vogelschieten
Al om 8:30 uur gaat Schutterskoningin Amber Klumper het eerste schot lossen. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd. Dit vindt plaats in de grote tent met de band De Weekendkrachten, dit is een akoestische coverband.

Middagprogramma
Deze middag zullen de Deurdweilers op en rond Ons Plein spelen. Het dweilorkest dat nét even anders is. Vanaf 14:30 gaat de kermis weer open en kun je op de punaise genieten van de akoestische klanten van de Eibergse band ’t Heerst.

Optocht
’s Avonds stellen de wagens voor de optocht zich om 19:00 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buiten over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19:30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Gagel, Sleedoorn, Reeverweg, Wilhelminalaan, Hazenveld, Wakelweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg. Rond het pastorieplein worden de uitslagen van de optocht bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

Avondprogramma
Van 20:30 tot 22:00 uur kun je op de punaise genieten van live muziek van The Dudes of Hengel. The Dudes, twee multi-instrumentale cowboys uit de Achterhoek met een passie voor Country & Rock ’n Roll. De muziek van The Dudes of Hengel kan ook wel beschreven worden als Prairie muziek. Bij de Wever speelt vanaf 21:00 uur de semi akoestische band De Heeren. De band bestaat o.a. uit leden van de Bankdirecteuren, Livin’Room en Kas Bendjen. In de tent speelt de coverband Lead. De band heeft een allround breed repertoire van Rockcovers, popnummers, top 40/top100 maar ook knuffelrock en moderne ballands.

Wij nodigen iedereen van harte uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. Ook dit jaar zullen weer veel vrijwilligers meehelpen o.a. in de horeca. Wij zijn erg blij met zoveel helpende handen.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Het Rad van Avontuur is vrijdag en zaterdag geopend vanaf 14:30 uur om een lekker hapje te eten. Tevens zullen zij frites, snacks en stroopwafels verkopen tijdens het Harfsens Feest.

Wij hopen je in ieder geval te zien in Harfsen tijdens het Harfsens Feest.

Bestuur Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth