Sporthal Hoeflo is ongeveer 12 jaar het thuishonk geweest van de paravolleyballers van het Nederlands team. Hier werd getraind onder leiding van Jouke de Haan.
De bekers, die het team gewonnen heeft tijdens de diverse toernooien, WK’s , Olympische Spelen staan nog in Hoeflo. Door de verbouwing van Hoeflo en veranderende functie van het gebouw belandden deze trofeeën in een doos. Het Stichtingsbestuur heeft hierover contact opgenomen met de NeVoBo. De bond had echter geen belangstelling om de bekers in hun eigen vitrine neer te zetten.

Reünie
Het Stichtingsbestuur van Hoeflo, bij monde van Wim Wichers en Ab Muil heeft vervolgens contact gezocht met de oud-bondscoach Jouke de Haan. Hij heeft samen met oud speler, Henk Dost het plan opgepakt om een reünie voor oud-internationals te organiseren. Henk heeft ongeveer 80 spelers aangeschreven. Het idee achter de reünie is om weer eens gezellig oude verhalen op te halen en een wedstrijdje te volleyballen tegen leden van VV Forza.
De zaterdag wordt afgesloten met een buffet voor de reünisten, tijdens dit buffet worden de bekers geveild. De opbrengsten gaan naar de HAMAC-Run. De Toerafdeling van MC HAMAC biedt jaarlijks, gratis een feestelijke dag aan voor kinderen met een beperking.

Rol voor VV Forza
Bovenstaande klinkt natuurlijk leuk, maar wat betekent dat voor vv Forza? Wat kunnen de leden verwachten?
Forza is als vereniging erbij betrokken, omdat Jouke en Henk graag de valide sporters willen laten zien en voelen wat zitvolleybal inhoudt. Samen is een programma opgesteld, waar de spelers van VV Forza zelf kunnen zitvolleyballen. In het kort ziet het programma er als volgt uit:

·          9.45 – 11.00 uur        clinic  zitvolleybal voor B en C jeugd door Jouke de Haan
·         11.00 – 12.00 uur       wedstrijd zitvolleybal A jeugd tegen Alterno
·         14.00 – 15.00 uur       wedstrijd selectie VV Forza tegen oud internationals
·         15.00 – 17.00 uur       onderlinge wedstrijden oud internationals

JOIN volleybaltour
Om er één groot feest van te maken heeft de NeVoBo de JOIN volleybaltour bus gratis aangeboden. Hier is van alles te beleven, met name voor de cmv jeugd is dit super!
Je kunt er leren duiken op een luchtkussen, je kunt meten hoe hard je kunt smashen, hoe hoog je kunt springen/blokken enz. enz.

Vriendjes en vriendinnetjes zijn van harte welkom.
Natuurlijk kunnen ook de andere jeugdleden, na hun clinic gebruik maken van de attributen. Op YouTube staat een promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=FumFc1pu25g

Verloting
Zaterdag is er een verloting met mooie prijzen van onder andere de Nijha. Ook de NeVoBo heeft allerlei gadgets beschikbaar gesteld. De opbrengsten gaan naar de HAMAC-Run.

Belangstelling van buitenaf
Het weekeinde heeft ook de belangstelling gewekt van de NeVoBo.
Namens de bond komen:
·         Peter Sprenger           voorzitter van het hoofdbestuur
·         Michel Everaert          programma directeur WK 2018
·         Mak Schriel                 organisatie WK 2018
·         Bram Ronnes             technisch directeur

In 2018 wordt het WK zitvolleybal gespeeld in Nederland.
Tevens komt wethouder Bert Groot Wesseldijk namens de gemeente Lochem. Hij is zelf ook fervent volleyballer bij Avanti.

Welkom
Het belooft een leuke, interessante en intensieve dag te worden, waar valide sporters  en  sporters met een lichamelijke beperking elkaar ontmoeten. We hopen daarom ook dat veel mensen de sporthal weten te vinden, zowel  leden van VV Forza als mensen uit Laren, Harfsen en omgeving.
Ouders,  broers, zussen, opa’s en oma’s iedereen is van harte welkom.
Tijdens de clinic en de wedstrijden mag iedereen de zaal in. De toegang is gratis.
Dus kom met z’n allen. We maken er gewoon een gezellige dag van.

Programma zondag 19 november
Zondagochtend wordt er een clinic gegeven voor trainers. Dit is een officiële clinic, waar trainers punten kunnen halen voor hun licentie. Alle trainers van VV Forza zijn hiervoor uitgenodigd.
Deze clinic is van 10.00 – 12.00 uur en wordt ook gegeven door Jouke de Haan.

Vragen?
Dit is al een hele stroom met informatie. Maar mochten er toch nog vragen zijn, dan horen we ze graag. Neem dan contact op met één van de bestuursleden van VV Forza.
Misschien zijn er wel mensen die meer willen weten omtrent zitvolleybal, of die zelf mee willen spelen. Kom gerust op zaterdag 18 november naar Hoeflo in Harfsen.
Bij voldoende belangstelling denken we zelfs aan het oprichten van een zitvolleybal team. We willen met name minder valide mensen oproepen kennis te komen maken met deze mooie sport.

Comments are closed.