Omdat dat het de vorige jaren een succes is gebleken, willen we ook dit zomerseizoen weer starten met de wekelijkse fietstochten ‘Rondje Harfsen’.

Tijdens onze eerste tocht willen we aandacht schenken aan het oorlogsgeweld en de bevrijding van Harfsen. We willen eerst kennis nemen van de expositie in Ons Gebouw. Hier zien we enkele voorwerpen die tijdens de oorlog en bevrijding een rol hebben gespeeld.
Dan vertrekken we naar de lanceerplaats van de V-I’s. In het oude Harfsen zien we de boerderijen die met behulp van de wederopbouw hersteld zijn.

Ook fietsen we langs de monumenten die geplaatst zijn ter nagedachtenis van de omgekomen bevrijders, die met hun gevechtsvliegtuigen zijn neergestort.
Richting Gorssel komen we bij het Tramstation voor een koffiestop. Het Tramstation is het onderkomen van de Historische vereniging De Elf Marken. Ook hier is een foto-expositie te zien die betrekking heeft op de bevrijding.

Zin om mee te fietsen? We vertrekken op woensdag 9 mei om 13.30 uur vanaf het Hoeflo-plein. Meedoen is kosteloos en geheel vrijblijvend. E-bikers passen zich met hun snelheid aan aan de ‘echte’ fietsers.
Het is gezond, leuk en ontspannend om met een groep door ons schitterende landschap te fietsen!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Henk klein Brinke, tel. 0573-431781 of Arjan Meijerink, tel. 0573-431591

Comments are closed.