Zaterdag 20 januari werd in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen de 1e voorwedstrijd voor de turnsters in de 6e divisie gehouden. De zaal was goed gevuld met ouders, opa’s, oma’s, broertjes en/of zusjes. Van S.V. Harfsen waren in de 1e en 3e wedstrijdronde turnsters vertegenwoordigd.

Voor de turnsters is de 1e wedstrijd van het seizoen altijd spannend met weer nieuwe oefeningen en onderdelen. Door de zenuwen zijn de oefeningen altijd lastiger te onthouden.
In wedstrijd 1 turnden Tessa Wardenaar, Claire Blokland en Anne Vrielink in pupil 1 D3 en Emma Brummelman in instap D3.
Tessa turnde een stabiele wedstrijd, zij had al geoefend op toernooitjes met de oefenstof.
Claire heeft goede stappen gemaakt en deed op het onderdeel sprong een handstand platval.
Voor Anne was het even spannend maar ze had de oefeningen goed onthouden en turnde netjes.
Emma had een super sprong. In deze wedstrijd behaalden Tessa en Emma allebei een 1e plaats.

Aan wedstrijd 2 namen geen turnsters van S.V. Harfsen deel.
In de 3e wedstrijdronde waren het Meike Oplaat, Janneke Brokken, Daphne Lier, Arla Mak en Indy Goosen die lieten zien wat ze in huis hebben.
Ook hier de nodige zenuwen bij onderdeel vloer, deze oefeningen op muziek en salto’s op vloer zijn altijd een uitdaging!
Bij de sprong had Janneke helaas maar 1 geldige sprong en Meike sprong ook maar 1 keer.
Ondanks dat mogen de turnsters tevreden zijn met de resultaten en weten ze waar de aandachtspunten liggen, op naar de 2e plaatsingswedstrijd!
Bij de junioren supplement G was de 1e plaats voor Arla en een keurige 3e plaats voor Daphne. In de categorie senior F behaalde Janneke een 2e plaats.

S.V. Harfsen Gymnastiek bedankt iedereen voor de hulp bij de wedstrijd, waardoor alles goed verliep en op tijd was afgelopen.

Comments are closed.