Op zaterdag 7 mei a.s. vindt de fietstocht ‘Proeven en Fietsen’ plaats. Vanaf het startpunt, Boetiekhotel BonAparte aan de Lochemseweg in Barchem, leidt de route u door het ontluikende coulisselandschap van de Achterhoek, ca. veertig kilometer lang, door uitgestrekte bossen, langs weilanden vol bloemen, statige landhuizen en nog veel meer. Onderweg is een aantal stopplaatsen ingericht waar u een heerlijk hapje geserveerd krijgt. Starttijd is tussen 10.30 en 14.00 uur. De tocht heeft een roze en een Italiaans tintje vanwege de derde etappe van de Giro d’Italia, die een dag later over de Lochemseweg raast.

Villa Joep
De fietstocht wordt georganiseerd om Villa Joep te ondersteunen. Villa Joep werft fondsen voor onderzoek tegen neuroblastoom kanker, een zeer agressieve vorm van kanker bij kinderen, waarbij de genezingskansen nu nog veel te laag zijn. Kinderen met deze vorm van kanker worden vaak niet veel ouder dan 6 jaar. Joep is één van die kinderen die het helaas niet gered heeft. Dit was mede de aanleiding om de stichting Villa Joep op te richten.

Stops om te proeven
Een groot aantal mensen en bedrijven werkt belangeloos mee om de route en de proeverijen onderweg tot een mooi dagje uit te maken. Aspergeboer Dick Asselman vertelt op zijn aspergeland over het telen van asperges en op zijn bedrijf wordt daarna een kop vers gemaakte aspergesoep geserveerd. Bij Da Nonna Pippina in Almen wordt de houtoven opgestookt en krijgt u bij aankoop van een drankje een heerlijke (gratis) pizzapunt aangeboden. Op het erf van wijngaard De Broake kunt u Achterhoekse wijn proeven, met daarbij een hartig Twents hapje. Tegen het einde van de route staat bij Holiday Sport in Lochem de koffie met koek klaar. En terug bij BonAparte kan iedereen nog even nagenieten van de tocht. Er is live muziek, de mogelijkheid tot een stoelmassage plus een speciaal samengesteld en scherp geprijsd wijn- en aspergemenu waarvoor u zich kunt aanmelden.

Smartphone als gids
Gedurende de hele tocht is uw smartphone uw gids. Naast de routeaanwijzingen ‘vertelt’ de AbelLife app u waar de stopplaatsen zijn. Onderweg wordt u getrakteerd op leuke weetjes of anekdotes over de omgeving. Voordat u op pad gaat kunt u de AbelLife app gratis downloaden in de App Store en Play Store. Bij aanmelding ontvangt u de instructie om de route op uw telefoon te krijgen. Ter plekke is er ondersteuning aanwezig. Ook aan een fietsservice is gedacht. Mocht u onverhoopt pech onderweg krijgen, dan staat Rovelo Bikes voor u klaar. Verhuur van fietsen behoort ook tot de mogelijkheden.

Praktisch
Deze fietstocht wordt georganiseerd door de Lionsclub Markelo-Lochem Mixed. Deelname aan de fietstocht bedraagt € 15,= per persoon. Voor meer informatie en aanmelden www.proevenenfietsen.nl. De opbrengsten van de dag komen geheel ten goede aan Villa Joep. Meer informatie over Villa Joep vindt u op www.villajoep.nl.

logo villa joep persbericht

Comments are closed.