Op zondag 27 augustus vindt de tweede editie van Sunny Sunday plaats in het Openluchttheater in Lochem. Tussen 14.00 en 22.00 uur staat het theater wederom geheel in het teken van vrijheid, blijheid en niet te vergeten duurzaamheid. Muziek luisteren of zelf muziek leren schrijven, bijzondere workshops volgen, lekker lokaal eten of gewoon rondlummelen en genieten van het relaxte sfeertje. Voor alle leeftijdsgroepen is er iets te doen.

Sunny Sunday
‘De eerste editie van Sunny Sunday vorig jaar is alles geworden wat we ervan verwachtten. Het was een echte zonnige Sunny Sunday! De reacties van bezoekers waren erg positief en de hele dag hing er een heerlijk sfeertje in het theater. Hangmatten om in te chillen, veel kleur, overal bedrijvigheid, muziek, spelende kinderen en genietende volwassenen. Ook in het voortraject mochten we rekenen op veel hulp. Zo hebben de medewerkers van de Kassei honderden stoffen vlaggetjes gemaakt en hebben we van alle kanten hulp en materialen gekregen. Het was echt tof om te doen. En die positieve vibe wilde we graag voortzetten. Want afgezien van het feit dat het openluchttheater een prachtige plek is om een festival te organiseren, is het voor Lochem natuurlijk ook fantastisch om een eigen festival te hebben. En dat gaan we dit jaar dan ook doen! De basis staat, maar nu pakken we het nog wat grootster en verrassender op en er worden meer activiteiten voor (jong) volwassenen georganiseerd’; aan het woord is Cindy van de Sanden, drijvende kracht achter het festival.

Verrassend lokaal
‘We zijn dit jaar met groot creatief team met prachtige ideeën. Zo kunnen we nu al zeggen dat we een aantal verrassende muzikale acts hebben. Deels lokaal, want Lochem heeft veel talent voortgebracht. Maar we kunnen ook al verklappen dat de ‘Fanfare van de 1e liefdesnacht’ uit Amsterdam te gast zal zijn. En er is een aantal zeer afwisselende muzikale acts meer. Waar we dit jaar ook nog meer aandacht aan gaan besteden is lokaal eten. Biologische wijntjes, biertjes en we bereiden gerechten met producten uit de regio. Voor de gemeente één van de redenen om een bijdrage aan Sunny Sunday te verlenen. En… voor het eerst in jaren kun je in het Theehuis boven in het theater net als vroegere weer thee drinken en taart eten.’

Creatief, sportief, duurzaam
‘Duurzaamheid is een rode draad bij de organisatie van Sunny Sunday. Heel veel materialen verdienen een tweede leven. Dat ga je terugzien in de aankleding, maar ook tijdens de workshops. ‘De Groene Makers’ komen van afval nieuwe dingen maken, vaders en zoons kunnen samen sleutelen aan fietsen (moeders en dochters zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen) en je kunt mandala’s tekenen op stenen. Zorgzaamheid voor lichaam en geest komen onder andere terug in workshops yoga en capoeira.’

Een zonnige dag
Bovenstaande is slechts een selectie uit het programma. Er is nog veel meer. Wil je weten wat? Volg dan de Facebookpagina van het theater, daar wordt elke keer een act in het zonnetje gezet. Het festival de naam Sunny Sunday meegekregen, omdat er gerekend wordt op een mooie zonnige augustusdag. De vrolijke aankleding tovert bij iedereen een glimlach op het gezicht en een toegangskaartje kost maar € 5,=. Voor kinderen tot 12 jaar is de entree gratis. De poorten van het theater gaan om 14.00 uur open en sluiten om 22.00 uur.

Comments are closed.