De tent en de kermis zijn weer weg, het dorp is weer schoon, kortom het Harfsens Feest 2017 is achter de rug. Drie dagen lang vierde Harfsen haar jaarlijks school- en volksfeest en mag het terugkijken op een zeer geslaagd feest.

Donderdagavond
De donderdagavond begon bruisend, gezellig en competitief met de kermis en de Buurtspelen. In en rond de tent en in het Rad van Avontuur waren een groot aantal Harfsenaren daarbij betrokken. Onderling bepaalden de buurten in verschillende spelen wie zich de beste mocht noemen. Na het klaverjassen, klootschieten , prik je gek, curling en na De Soundmixshow werden de eerste punten geteld en wist met dat er een harde onderlinge buurtstrijd werd gevoerd.

Kinderoptocht
De vrijdag begon zeer regenachtig, maar gelukkig konden de basisschoolkinderen nog wel op jacht gaan naar de vossen. De kinderoptocht hadden we hierdoor verschoven naar 13:15 toen het droog werd. Onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria vertrok de optocht door het dorp, was een bonte verschijning van prachtig versierde en verklede kinderen.

Buurtspelen
Vrijdagmiddag startte de tweede ronde van de buurtspelen. Nu was het tijd voor jeu des boules, het trek- en duwspel, quiz en het creatief onderdeel. Dit had als thema “Pimp my Sofa”. Het creatief gehalte was zeer hoog. De buurten mochten zelf weten wat ze op hen aangeleverde bankje gingen schilderen. Vrijdagavond stond in het teken van “Het heetste Kerstfeest ooit” georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam, dat in samenwerking met de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth de band Bandje Speciaal had neergezet. Dit feest werd tot in de kleine uurtjes gevierd.

Het Schuttersfeest
Het zaterdagprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de familie Klumpenhouwer. Maar liefst 296 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het kaartschieten 112 dames en 23 mannen. Er waren dus ruim 400 deelnemers present. Om 8:30 werd het eerste schot gelost door de Schutterskoning van 2016, Wim Wichers (van ’t Broek). Nadat Marcel Beltman, even later de kop naar beneden had geschoten, Willem Lensink de staart, Paco van Kan en Lian Brinkman de vleugels, was het Dominiek Nijland die om 10:30 uur het verlossende schot loste; zij mag zich dan ook Schutterskoningin van 2017 noemen. Hierna ging de stoet richting de tent waar het schuttersfeest losbarste onder leiding van Duo Backlight.

Finalespel
Na het schuttersfeest was het tijd voor het finalespel “Stef Stuntpiloot” van de buurtspelen. Dit spel werd gespeeld door de jongeren t/m 18 jaar. De buurten moesten proberen om de 3 schrijven door middel van Stef bij de andere buurten eraf te tikken. Die als eerste alle 3 schrijven eraf had, had verloren.

Route 66
Om 16:00 uur maakte de jeugd plaats voor 66-plussers op de baan van de botsauto’s. Vele opa’s en oma’s en andere 66-plussers hadden brede glimlachen op hen gezicht. Na zoveel jaren wederom rijden in de botsauto’s was een hele belevenis en zeker voor herhaling vatbaar.

Optocht
Om half acht was het al weer tijd voor de start van de optocht, die begeleid werd door Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop in de koets Schutterskoningin Dominiek Nijland met haar man en kinderen. Voordat de prijsuitreiking van de optocht bekend werd gemaakt, werden de buurtspelen en straatversiering bekend gemaakt. Het plaatselijk belang deelde ook dit jaar weer een prijs uit voor de leukste straatversiering. Het was even spannend. Want het ging tussen 3 straten De Veldhoek, Callunahof en De Hooiweide. Maar uiteindelijk ging de prijs toch naar De Hooiweide. Daarna was de uitslag van de buurtspelen. Centrum Noord mag zich dit jaar winnaar noemen.
De optocht werd gejureerd door zes mensen en als besten werden beoordeeld in de categorie lopen: Eerste het Heideveld, tweede De lintjes regen, derde Fietsenwielen, vierde de eenzame Schot en gedeelde vijfde plaats miss baksel en de achtbaan. Er deden ook wagens mee. Eerste is geworden de wagen van Dorth met de “heer van Dorth”, tweede ’t Broek met “buurtpreventie”, derde werd het klimaat met Trump, vierde de brugkuikens (groep 8) en 5de Trump.

Kraakthelder
Na de prijsuitreiking werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen en ging Harfsen nog eenmaal voluit op de kermis, op het terras van het Rad van Avontuur en in de grote koningin Dominiek feesttent.
Daar speelde de band Kraakthelder het dak eraf en waren dan ook de terechte afsluiter van een uiterst geslaagd Harfsen Feest 2017.

Vrijwilligers
Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer gebruik gemaakt van vele vrijwilligers. Zowel achter de bar als met opruimen, iedereen hielp de Oranjevereniging massaal mee. Waardoor het ook dit jaar allemaal goed verliep. We willen de vrijwilligers dan ook super bedanken voor hen inzet.

Uitslagen van de Buurtspelen: 1: Centrum Noord 2: Koekoek 3: Veldhoek 4: De Schoolt 5: Het Broek 6: Kring van Dorth 7: Klokkenbuurt 8: Centrum Zuid West.

Kaartschieten Heren: 1: Han Veldink 2: Duke Enderink 3: Nick de Greef 4: Gerard Koldeweij.

Kaartschieten dames: 1: Esther Enderink 2: Marja van den Berg 3: Kelly Hulshof 4: Marlene Hakvoort.

Comments are closed.