Er wordt weer druk getimmerd, gezaagd, gemeten, geverfd, overlegd en natuurlijk koffie gedronken in het Openluchttheater van Lochem. Een flinke groep vrijwilligers zet zich er voor in dat op zaterdag 9 december de poorten van het openluchttheater weer open kunnen, voor het meest sprookjesachtige en magische evenement van Lochem.

Flink aantal attracties
‘Het organiseren van een evenement als WinterWonderland vergt behoorlijk wat voorbereiding’, vertelt Henk Harmsen, voorzitter van de STOL. ‘We zijn al maanden bezig met het maken van plannen. Dit jaar kwam daar ook nog bij, dat we ons creatieve team moesten herorganiseren. Maar het is allemaal gelukt. Met een deels nieuwe groep mensen zijn we aan de slag gegaan en dat heeft geresulteerd in een kick-off bijeenkomst half oktober, waarbij wel 100 man aanwezig was. Decorbouwers, naaisters, coördinatoren, acteurs, horecamensen, kortom iedereen die op één of andere manier een steentje bijdraagt. De reacties op de plannen zijn heel erg positief. Leuk is dat er volop ruimte voor de eigen creativiteit van mensen is. Dat gaan we vast terugzien op 9 december. Dan vertonen de acteurs hun kunsten in de fantastische decors die vanaf nu gemaakt gaan worden.’

Vrijwilligers
‘Zoals de meesten wel weten, ‘draait’ het theater volledig op vrijwilligers. Bij WinterWonderland zijn er dit jaar meer dan ooit. Ontzettend leuk om te zien dat het evenement leeft bij mensen. Een oproep of Facebook heeft ertoe geleid dat er dit jaar meer acteurs dan ooit te zien zullen zijn. Naast de ruim 65 acteurs, die nu een rol toebedeeld hebben gekregen, is er voor het eerst een wachtlijst. Dat de bezoekers van WinterWonderland uit de hele regio komen wisten we al. Maar dat mensen uit de hele regio zich aangemeld hebben als figurant of acteur is echt heel bijzonder. En als je dan bedenkt dat er ruim 25 mannen er vrouwen de komende weken aan de decors gaan werken, dan kan het niet anders dan dat WinterWonderland 2017 een groot succes wordt. Nu alleen nog hopen dat het weer meewerkt. Op 9 december, maar ook daaraan voorafgaand, want bouwen doen we dit jaar in een grote tent in het theater zelf.

Over WinterWonderland
WinterWonderland vindt voor de 12e keer plaats in het Openluchttheater in Lochem. Het kleurrijke, magische en sprookjesachtige evenement is bedoeld voor jong en oud. De poort van het theater gaat open om 16.00 uur en sluit rond 22.00 uur. Tussen 16.00 en 20.30 uur zijn er talloze attracties te bewonderen en te beleven. Er is een podiumprogramma vanaf 2 podia en een horecaplein met lekkere hapjes en drankjes. Vanaf 20.30 uur is er muziek bij de horeca en verplaatst de gezelligheid zich daar naar toe. Parkeren en een ritje van de parkeerplaats naar de ingang van het theater in treintje Bello is gratis. De entree is € 3,00 per persoon.

Meer info: www.openluchttheaterlochem.nl

Comments are closed.