Donderdag 30 november organiseren de gemeente en politie samen een informatieavond over WhatsApp-buurtpreventie in Harfsen. Wilt u meer weten over deze vorm van buurtpreventie of heeft u plannen om ook een Whatsapp-groep in uw buurt te beginnen, komt u dan naar de bijeenkomst in Dorpshuus Hoeflo aan Hulstweg 6 in Harfsen. Vanaf 19.30 uur bent u van harte welkom!

Veel inwoners in onze gemeente gebruiken WhatsApp voor buurtpreventie. Ook in Harfsen zijn inmiddels BuurtWhatsApp-groepen actief. De wijkagent en de coördinator van de gemeente vertellen u wat WhatsApp-buurtpreventie inhoudt en beantwoorden uw vragen.

Direct informeren met BuurtWhatsApp
Met BuurtWhatsApp kunnen buurtbewoners met een smartphone elkaar via WhatsApp direct informeren over onraad en inbraak. Doordat zij met elkaar zijn verbonden in een WhatsApp-groep, kunnen zij een groot gebied in de gaten houden, ook in het buitengebied. Het maakt uw buurt een stuk minder interessant voor inbrekers. Daarbij zorgt WhatsApp-buurtpreventie voor meer saamhorigheid in uw buurt.

Meer informatie
Het opzetten en beheren van een WhatsAppbuurt-preventiegroep is eenvoudig en kost weinig tijd. Vraag Dian Derksen, coördinator van de gemeente, hoe het werkt. Ook voor informatie over de bijeenkomst kunt u bij haar terecht: (0573) 28 92 26 of d.derksen@lochem.nl.

Comments are closed.