Sport, cultuur en maatschappij

Harfsen heeft een rijk scala aan sportverenigingen en maatschappelijke en culturele organisaties. Het dorp kent ongeveer 40 verenigingen, die zeer actief bezig zijn. Een aantal van hen heeft een eigen gedeelte op de Harfsen-site of een eigen site. Dat zijn:

Sport:

Biljartvereniging Harfsen
Goed hard, dan heb je minder afwijking!
Harfsense Fiets4daagse
Traditioneel wordt de fiets4daagse gehouden vooraf in de week van de basisschool vakantie.
Bridgeclub “Harfsen”
Onze bridge-avond is op woensdag 19.30 uur in Hoeflo.
Harfsense Motor- en Autoclub HAMAC
Motorclub HAMAC (HArfsense Motor- en AutoClub) is opgericht op 20 september 1952.
Stichting Motorsport Harfsen
Noteer met een dikke viltstift zondag 9 april 2017 in de agenda, dan zijn wij gastheer voor wedstrijd #2 in Dutch Masters off Motocross cyclus. De absolute wereldtop uit de motocross zal dan op het Peppelenbos circuit zijn kunsten komen vertonen.
Voetbalvereniging S.V. Harfsen
Programma, uitslagen, foto’s en alle andere info voor voetballend Harfsen.
Tennisvereniging S.V. Harfsen
De tennisvereniging is opgericht in 1990 als afdeling van de omnivereniging  SV Harfsen. De club heeft een eigen accommodatie met drie verlichte kunstgrasbanen, een oefenkooi en een sfeervol clubhuis met een gezellig terras en prachtig zicht over de banen.
Volleybalvereniging Forza
SV Harfsen volleybal is in 2017 gefuseerd met Tornado Laren tot v.v. Forza.
Gymnastiekvereniging S.V. Harfsen
De Gym club voor: Ouder & Kindgym, Kleutergym, Gym groep 3-5 basisschool en Gym groep 6-8 basisschool, Selectie, Turngroep VO+, Dames- en herenmixgroep, Damesconditiegym, Zumba, Hatha Yoga en Freerunning.
Sjoelclub “Het snelle Schijfje”
Sjoelen, een spel voor iedereen, een sport voor iedereen!
Dorpshuus Hoeflo
Cultuur, welzijn en sport. Alles onder één dak voor iedere inwoner van Harfsen en Kring van Dorth.

Cultuur en maatschappij:

de Buurtbieb in Harfsen
In de dorpen Almen, Barchem, Eefde, Epse en Harfsen kunt je gereserveerde boeken en andere media ophalen en inleveren. Een keer per maand kun je er terecht met al je vragen over digitale onderwerpen bij een deskundige medewerker van de Bibliotheek.
Oudheidkundige vereniging “De Elf Marken”
Geschiedenis van de dorpen, Almen, Eefde, Epse, Gorssel, Harfsen en de buurtschappen Kring van Dorth, de Schoolt en de Wippert.
Speeltuin Harfsen
Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen – Kring van Dorth beheert in Harfsen twee speelplekken:
de Kriebeltuin aan het Sporkehout, en Schooldermans weide aan de Gentiaan.
Stichting Ontmoetingsplek “De Veldhoek”
De Stichting  is vanaf 1 januari 2017 verantwoordelijk voor de Ontmoetingsplek in De Veldhoek. Zij is tot stand gekomen door de inspanningen van Plaatselijk Belang Harfsen/Kring van Dorth. De ruimte is gekoppeld aan een complex van 20 woningen voor ouderen.
Accordeonvereniging “V.I.O.S.” Harfsen
Op 6 april 1946 is de accordeonvereniging VIOS (Vooruitgang Is Ons Streven) opgericht. De muziek die gebracht wordt is in hoofdzaak concert- en luistermuziek, zoals filmmuziek, muziek uit musicals en verder bekende in het gehoor liggende nummers. Maar ook de popmuziek wordt niet vergeten.
Muziekvereniging “Soli Deo Gloria”
Vereniging voor muzieklessen voor de jeugd, malletband (melodisch slagwerk orkest) en fanfare met blaasinstrumenten en slagwerkgroep.
NBvP, Vrouwen van Nu afd. Harfsen – Kring van Dorth
De lokale afdeling van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu, Nederlands grootste vrouwenorganisatie. Een ontmoetingsplaats voor vrouwen die hart hebben voor hun leefomgeving, die hun creativiteit willen ontplooien, aan hun persoonlijke ontwikkeling willen werken en die hun stem willen laten horen in de maatschappij.
Protestantse Gemeente Harfsen
Sinds 2004 is dit de naam van “de kerk” in Harfsen. Voorheen was de naam “Hervormde Gemeente Harfsen”, maar veranderde na een jarenlange poging om tot meer eenheid te komen in de Nederlandse Protestantse kerken.
Toneelvereniging “De Veldhoekers”
Toneelvereniging de Veldhoekers is een gezellige en actieve amateurtoneelvereniging en bestaat sinds 1 mei 1946. Momenteel hebben wij ca. 50 leden in de leeftijdscategorie 16 jaar en ouder uit Harfsen en omstreken. Daarnaast zijn wij begin 2008 gestart met een groep enthousiaste jeugdige talenten in de leeftijdscategorie van 12 tot 16 jaar.
Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth
De Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth is opgericht in juli 1945 en heeft zich tot doel gesteld de band tussen Vorstenhuis en Vaderland te versterken, alsmede het bevorderen van de saamhorigheid van de leden onderling.
Vereniging Plaatselijk Belang Harfsen – Kring van Dorth
PB is in 1944 opgericht en heeft als doel het behartigen van de belangen van de bewoners van de kernen van Harfsen en Kring van Dorth en de nabije omgeving.
Beatrixschool Harfsen
Op de Beatrixschool leer je op een manier die bij jou past. We kijken wat je nodig hebt om goed te leren. Dat binnen en buiten de school. Zo ontdek je ook waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen.
Uitvaartvereniging Harfsen
Stelt zich ten doel begrafenissen, crematies en uitvaarten ter plaatse een passend karakter te geven
Boerendansgroep ’t Battumse Venne
Battumse boerendansgroep met grote Harfsense inbreng.

Overige (zonder website):

Gorsselsche Boerendansers: W. Vrielink, Lochemseweg 136, 0573-432499.
Ontwikkelingswerk “Wereld winkel”: H. Keessen-Eggink, Reeverweg 16, 0573-431334.
Schietvereniging Oost Gelderland afd. Harfsen: A. Plekkenpol, Kapeldijk 7, 0573-431365.
IJsbaanvereniging “De Bosbaan”: G. Valkeman, Kapeldijk 6, 0573-431675.
Tafeltje Dekje: H. Pelgrum, Belterweg 7, 0573-431729.