Het nieuwe seizoen is van start gegaan bij SV Harfsen Gymnastiek. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de lessen. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen of enkele keren vrijblijvend mee te doen met één van de lessen. Alle lessen vinden plaats in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 in Harfsen.

Maandag
17.50-18.50 uur: Gym groep 3 t/m 8 basisschool
18.50-20.00 uur: Damesconditiegym
20.00-21.00 uur: Dames en heren mixgroep

Woensdag 
19.30-20.30 uur: Zumba

Donderdag 
17.00-17.45 uur: Kleutergym
20.00-21.00 uur: Yoga (yogalessen gaan alleen door bij voldoende deelname)

Kleutergym 
De les start met een kort spel. Vervolgens lekker klimmen en klauteren in een toestelbaan van diverse toestellen, zoals wandrek klimmen, touwzwaaien, balanceren op banken, koprollen op de lange mat en mini-trampspringen. De les wordt altijd beëindigd met een tikspel. Deze les is voor meisjes en jongens uit groep 1 en 2 van de basisschool.

Gym groep 3 t/m 8 basisschool 
Deze lessen starten met een spel/warming-up. Elke les staat één onderdeel centraal zoals brug, vloer, sprong of balk. Als afsluiting wordt er een spel gedaan.

Dames en heren mixgroep
Na een warming-up met inlopen en grondoefeningen wordt er de ene week op een toestel geturnd, zoals ringenzwaaien of mini-trampspringen en de andere week een spelvorm gedaan, bijvoorbeeld korfbal of badminton. De les wordt altijd beëindigd met een potje lijnbal.

Damesconditiegym 
De les start met een warming-up. Daarna komen andere vormen aan de beurt, dat kan met stokken, gewichtjes, dynabands en steps zijn. Vervolgens wordt er op een matje gewerkt aan de buikspieren, billen en zijkant van de benen. Regelmatig wordt er een potje lijnbal gespeeld.

Zumba 
Zumba is swingen op aanstekelijke Latijns-Amerikaanse ritmes, zoals salsa, merengue en samba gecombineerd met fitness bewegingen. De moves zijn makkelijk te volgen met een hoog fun-gehalte! Je werkt aan je conditie, coördinatie en houding.

Yoga 
Bij voldoende deelname start een nieuw blok yogalessen iedere donderdag van 6 september tot en met 6 december 2018. Met uitzondering van donderdag 25 oktober in verband met herfstvakantie. De yogalessen zijn van 20.00 uur tot 21.00 uur in Dorpshuus Hoeflo, Hulstweg 4-6 in Harfsen. Opgave vóór 5 september via e-mail info@gymnastiekharfsen.nl onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.
De lessen bestaan voor het grootste deel uit de beoefening van lichaamshoudingen en ademhalingstechnieken. Door het beoefenen van Yoga kom je in een diepere ontspanning. Yoga is geschikt voor iedereen, ongeacht je leeftijd en conditie. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen de Yoga-oefeningen. Er is één gratis proefles mogelijk.

 

Comments are closed.