MAANDAG  6 juli  t/m  DONDERDAG 9 juli  a.s.
 35e AVONDFIETSVIERDAAGSE te HARFSEN

1e Zuiderpierkesmarsweg en Douglaslaan
Wie komt er dagelijks over de 1e Zuiderpierkesmarsweg of heeft al eens gefietst over de Douglaslaan?  Bovengenoemde wegen zijn in de buurt van Harfsen maar het kan zijn dat u er nog nooit van hebt gehoord. Van MAANDAG 6 juli t/m  DONDERDAG 9 juli a.s. gaat de fietsvierdaagse  door de bosrijke omgeving van Harfsen en doet dan deze wegen aan.

Voor de 35e keer is er weer de  traditionele AVOND  FIETS 4 DAAGSE voorafgaand aan de basisschoolvakantie. Iedere avond zijn er twee routes van ongeveer  20- en 30 km uitgezet door de omgeving. Aan u de keuze.  De gemeente Lochem wil zich graag als fietsgemeente profileren en heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in nieuwe fietspaden. Daarom zijn er routes uitgezet in de omgeving die nog niet eerder zijn gefietst. In 35 jaar zijn er nog nooit dezelfde routes gefietst.  Deze gaan over goed begaanbare fietspaden en veilige wegen en is daardoor ook bijzonder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Voor deze kinderen wordt er op één van de avonden een spel georganiseerd bij één van de controle posten onderweg.

Bij de  eerste post staan de vrijwilliggers van de Volleybalafdeling van S.V.Harfsen met hun bekende koffietent. Tijdens het tweede controlepunt worden de deelnemers een tractatie aangeboden door de  Harfsense Ondernemersvereniging.  Start- en eindpunt is iedere avond het vernieuwde Hoeflo Sport & Cultuur (Ericalaan 6). Inschrijven en starten kan  Iedere avond  vanaf 18.30-20:00 uur in de nieuwe foyer van  Hoeflo op de begaanbare grond. Voor hen die niet in de gelegenheid  zijn meerdere avonden deel te nemen,is het ook mogelijk één avond mee te fietsen. Het inschrijfgeld is mede door de bijdrage van de Harfsense Ondernemersvereniging  en de Rabo Bank  laag gehouden. Volwassenen betalen € 6,00 en basisschool kinderen € 4,00  voor vier dagen fietsen.

Op één van de avonden zal bij terugkomst  accordeonvereniging Vios de deelnemers  met hun muzikale klanken verwelkomen en de Zumba groep van SVH gymnastiek zal een demonstratie geven. Ter gelegenheid van de 35e keer zal een ieder die de rit minimaal 3 avonden volbrengt een leuk aandenken ontvangen. Deze worden uitgereikt  bij  “Hoeflo op donderdag 9  juli na afloop van de rit. Deze laatste avond  is er uiteraard weer  de traditionele BBQ. Tevens kunnen alle belangstellenden dan kennis maken met het vernieuwde dorpshuus Hoeflo. De bouw is bijna afgerond en de fietsvierdaagse is de eerste activiteit waarbij u al kennis kunt maken met het dorpshuus.

Gedurende de fiets4daagse zijn er in totaal zo’n 50 vrijwilligers actief van de Volleybalafdeling van S.V.Harfsen en de organisatie . Zij maken het samen met de Rabo Bank en de Harfsense Ondernemersvereniging mogelijk dat men 4 avonden kan fietsen.   Kijk op  : www.harfsen.nl/fiets4daagse voor het actuele fietsweer.

Comments are closed.