Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften. De organisatie zoekt om die reden nog dringend naar enthousiaste collectanten in Gorssel, Almen, HARFSEN, Epse en Eefde, voor de collecteweek van 6 tot en met 11 november aanstaande.

Alzheimer Nederland werkt al meer dan dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie – waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is – en hun omgeving. Door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Met 48 regionale afdelingen en ruim 230 Alzheimer Cafés en Alzheimer Trefpunten heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie.

Waarom collecteren?
Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland. Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Met een paar uur tijd kunnen geïnteresseerden zich als collectant inzetten tijdens de collecteweek van 6 tot en met 11 november 2017.

Collecteren in Harfsen?
U kunt zich opgeven bij Yvon Didden via:

Voor meer informatie, kijk op: www.alzheimer-nederland.nl/collecte of bel 033-3032661.

Comments are closed.