Op zaterdag 20 juni organiseert de Commissie HAMAC-Run samen met de Toerafdeling van de HAMAC voor de 20e keer een toerrit voor kinderen en volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Ruim 55 diverse soorten voertuigen worden ingezet om hen een mooie dag te bezorgen.

De start is wederom bij Transportbedrijf Meijer aan de Schepersweg in Harfsen. ’s Morgens is het daar een gezellig drukte achter de garage, waar op het plein tenten zijn geplaatst en en Vlot Zat weer voor de sfeer zorgt. Burgemeester Van ’t Erve zal tegen half 11 het startsein geven. De lange colonne wordt begeleid door ruim 30 HAMAC-motorverkeersregelaars die zorgen dat de stoet aaneengesloten blijft, door op kruisingen en rotondes het overige verkeer even stil te zetten. Daardoor blijft eventuele overlast van korte duur.

De route voert via Harfsen richting Almen en zal door de afsluiting van de Reeverweg via de Broekstraat lopen. Vervolgens via de Velhorst naar Lochem en daarna via Exel naar de lunchpauze bij uitgaanscentrum Dieka in Markelo. Na de lunch staat zanger Edwin van Hoevelaak met zijn meezingliedjes garant voor een uitgelaten stemming met de daarbij behorende polonaises.

De middagroute loopt via Holten en Loo richting Laren. Vervolgens via de Zutphenseweg en Harfsensesteeg weer terug naar de finish in Harfsen. Hier wachten de 200 gasten, chauffeurs, verkeersregelaars en overige vrijwilligers een warme hap en drankjes.

Comments are closed.