In verband met de coronamaatregelen kon de reguliere Stille Tocht en Dodenherdenking op 4 mei geen doorgang vinden. In een aangepaste vorm heeft er toch een herdenking plaatsgevonden bij het graf van Ynze Dikkerboom en Christine van Heesch.

Normaal zijn er zo’n 200 deelnemers aan de Stille Tocht en sluiten onderweg nog tientallen mensen aan om de herdenking bij het graf van Ynze Dikkerboom en Christine van Heesch bij te wonen. Nu waren alleen het dagelijks bestuur van de Oranjevereniging en trompettist Jantina Marsman, op gepaste afstand van elkaar, aanwezig bij het graf.

Nationaal Comité 4 en 5 mei: “Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken wij allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.”

4 mei ’s middags zijn er bloemen en bloemstukken gebracht bij de Klokkestoel op Ons Plein. Deze zijn ’s avonds bij het graf geplaatst. Bloemstukken waren er oa. van de gemeente Lochem, Plaatselijk Belang, de leerlingen van de Beatrixschool, de Protestantse Gemeente, de Oranjevereniging en familie van Ynze en Christine. Ook waren er bloemen van verschillende andere Harfsenaren en belangstellenden.

Hieronder een beeldverslag van deze bijzondere herdenking.

Comments are closed.