Het is bijna zover. Op 6, 7 en 8 juni staat Harfsen in het teken van het School- en Volksfeest. Drie dagen vol plezier, muziek, gezelligheid en spelletjes. Op donderdagavond wordt er afgetrapt met de bekende buurtspelen. Het feestterrein is op en rond Ons Plein.

Donderdag 6 juni, begin van de Buurtspelen
Om 19:00 wordt er gestart met de buurtspelen. Zoals elk jaar strijden 8 buurten tijdens het Harfsens Feest om de titel. De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: klaverjassen, klootschieten, op de camping, ten val brengen en de party games. Schutterskoning van 2018 Johan Wichers, is tot de vogel valt op zaterdag, nog Koning van Harfsen en zal het Harfsens Feest 2019 officieel openen. Aansluitend volgt het variété gedeelte “Musical”. Hierna zal het feest los barsten met muziek van de rock coverband Free Willy. De vijf Harfsense vrienden laten tijdens het optreden unieke medleys en rock pop nummers horen en spelen door tot in de late uurtjes.

Vrijdag 7 juni, kinderoptocht
Op vrijdag start alweer vroeg. Basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 8:45 uur. De middag wordt geopend met een kinderoptocht, begeleid door Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zich rond 12:45 uur op bij het schoolplein, waarvan de optocht rond 13:00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen is: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Gagel, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg en Hulstweg.

Buurtspelen, kermis en muziek
De Buurtspelen worden vanaf 14:30 uur voorgezet. U kunt dan genieten van het tel- en duwspel, jue de boules en het creatieve onderdeel met als thema: Straattheater door de jaren heen en om 16:00 in de tent de Quiz- Kahoot. In de namiddag tijdens het bedrijvenuurtje speelt op de punaise de band De Bankdirecteuren. De Bankdirecteuren staan garant voor een heerlijke huiskamer sfeer en pretentieloze muziek. Het vijftal speelt akoestische muziek van o.a. The Beatles, Rolling Stones en Johnny Cash.

Housewarming
Om 20:00 gaat het weer helemaal los in de tent. Hier presenteert het Jong Harfsen Feestteam het themafeest Housewarming. Het Heideveld begint vol te stromen. De huizen worden volgepakt met verhuisdozen. De nieuwe muren worden achter het behang geplakt. Harfsen ver huist! Reden voor een Housewarming in de tent. De band Mr. Jingles en het Jong Harfsens feestteam zorgen ervoor dat jij je binnen no time thuis voelt.

Zaterdag 8 juni, vogelschieten
Al om 8:30 uur gaat Schutterskoning Johan Wichers het eerste schot lossen. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom, echter wel een vriendelijk verzoek om met de veiligheid van alle aanwezigen, geen kinderen en huisdieren mee te nemen. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd. Dit vindt plaats in de grote tent en onder muzikale leiding van The Powerband.

Middagprogramma
Om 14:30 vindt het Finalespel plaats op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). De prijsuitreiking van de Buurtspelen 2019 zal na de optocht zijn, op het Pastorieplein. Deze middag zullen de Deurdweilers op en rond Ons Plein spelen. Het dweilorkest dat nét even anders is.
Om 16:00 uur is er Route 66. Wegens groot succes wordt dit spektakel herhaald. Dus hoor je bij de ouderen jeugd (66+), ben je lenig van aard en bloedfanatiek? Dan zien we je graag bij de botsauto’s. Botsen niet toegestaan. Daarna zal op de punaise bij de feesttent: live muziek zijn met de partyband Heer en Meester.

Optocht
’s Avonds stellen de wagens voor de optocht zich om 18:30 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buigen over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19:30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Gagel, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg. Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de optocht, buurtspelen en mooiste straatversiering bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

Avondprogramma
In de tent speelt de band The Rousers. Deze band levert gegarandeerd een flinke dosis adrenaline. Tijdens het optreden worden stevige, populaire songs afgewisseld door meezingers met intieme kippenvelmomenten.

Wij nodigen iedereen van harte uit een actieve bijdragen te leven om het feest te laten slagen. Ook dit jaar zullen weer veel vrijwilligers meehelpen o.a. in de horeca. Wij zijn erg blij met zoveel helpende handen.

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Het Rad van Avontuur is vrijdag en zaterdag geopend vanaf 13:00 uur om een lekker hapje te eten. Tevens zullen zij frites, snacks en vis verkopen tijdens het Harfsens Feest.

Wij zien u graag op één van deze dagen!

Comments are closed.