Evenementgegevens


Op 7, 8 en 9 juni wordt het jaarlijkse School- en Volksfeest weer gevierd in Harfsen. De alom bekende buurtspelen zijn de aftrap op de donderdagavond. Het is de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer gelukt de spelen zo samen te stellen dat alle buurtgenoten er aan kunnen deelnemen. Wij nodigen iedereen van harte uit.
Het feestterrein is op en rond Ons Plein. Om een nog groter terrein te creëren en een veilig feest te kunnen vieren, worden de Lochemseweg, Reeverweg en Sporkehout gedurende deze dagen afgesloten. Een duidelijke omleiding wordt tijdig aangegeven.

Donderdag 7 juni

Begin van de Buurtspelen
Om 19:00 uur wordt er gestart met de buurtspelen. De onderdelen van de competitie voor de donderdagavond zijn: klaverjassen, klootschieten, timber, 4 op een rij en mastermind. Schutterskoningin van 2017 Dominiek Nijland, is tot de vogel valt op zaterdag, nog Koningin van Harfsen en zal het Harfsens Feest 2018 officieel openen. Aansluitend volgt het variété gedeelte “Ladies Night”. Na afloop wordt er tot in de kleine uurtjes gefeest met de band Alive.

Vrijdag 8 juni

Kinderoptocht
De vrijdag start al weer vroeg. Basisschoolkinderen beginnen de dag met een vossenjacht door het dorp om 9.30 uur. De middag wordt geopend met een kinderoptocht, begeleid door Soli Deo Gloria. De deelnemers stellen zich rond 12.45 uur op bij het schoolplein, waarvan de optocht rond 13:00 uur vertrekt. De route die wordt gelopen is: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg en Hulstweg.

Buurtspelen, kermis en muziek
De Buurtspelen worden vanaf 14.30 uur voorgezet. U kunt dan genieten van het trek- en duwspel, jeu de boules, wipe out sweeper, het creatieve onderdeel met de “Mashmallow challange” en om 16.00 uur het vervolg van de Quiz.
In de namiddag tijdens het bedrijvenuurtje spelen Duo Toevallig Harfsen, Free Willy en De Weekendkrachten bij het Rad van Avontuur en op het Muziekplein.

Kleintje Zwarte Cross
Om 20.00 uur gaat het feest pas echt los. In de grote tent organiseert Jong Harfsen Feestteam een “Kleintje Zwarte Cross”. Allereerst zal DJ Dirty P zich laten horen en daarna de band Band with benefits.

Zaterdag 9 juni

Vogelschieten
Al om 08.30 uur gaat schutterskoningin Dominiek Nijland het eerste schot lossen. Er is ook de mogelijkheid om kaart te schieten, voor zowel dames als heren. Deelname is alleen mogelijk voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Mocht u een kijkje willen nemen, dan bent u van harte welkom, echter wel een vriendelijk verzoek om met de veiligheid voor alle aanwezigen, geen kinderen en huisdieren mee te nemen. Nadat de vogel is gevallen, wordt er als vanouds een spetterend schuttersfeest gevierd. Dit vindt plaats in de grote tent en onder muzikale leiding van Duo Backlight.

Middagprogramma
Om 14.30 uur vindt het Finalespel plaats op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). De prijsuitreiking van de Buurtspelen 2018 zal na de optocht zijn, op het Pastorieplein. Deze middag zullen de Deurdweilers op en rond Ons Plein spelen. Het dweilorkest dat nét even anders is.
Om 16.00 uur is er Route 66. Wegens groot succes wordt dit spektakel herhaald. Dus hoor je bij de oudere jeugd (66+), ben je lenig van aard en bloedfanatiek? Dan zien we je graag bij de botsauto’s.

Optocht

’s Avonds stellen de wagens voor de optocht zich om 18.30 uur op in de Gentiaan. Een deskundige jury zal zich buigen over de beoordeling van de creaties. Vanaf 19.30 uur vertrekt de stoet onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. De route: Gentiaan, Zonnedauw, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg. Rond het Pastorieplein worden de uitslagen van de optocht, buurtspelen en mooiste straatversiering bekend gemaakt, waarna het feest voor de laatste avond los kan barsten.

Avondprogramma
In de tent speelt eerst de band Black Cadillac en rond half 12 zal It all started in the nineties het Harfsens Feest 2018 afsluiten.

Wij nodigen iedereen van harte uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. We zullen dit jaar wederom weer met vele vrijwilligers meehelpen in de horeca. Wij zijn dan ook erg blij met zoveel helpende handen.

Wij zien u graag op één van deze dagen.

Wilt u het volledige programma nog een rustig doorlezen, kijk dan op www.harfsen.nl/oranje

Comments are closed.