Zaterdag 4 januari reisde Forza meisjes D af naar Middelbeers (vlak bij Tilburg) om hier in de voorrondes van het NOJK te spelen. Met zeven meiden in leeftijd van 10-12 moesten we het klusje klaren. In Laren hebben we een aantal keer getraind, omdat wij in verschillende teams spelen (mc1, mc2 en mc3) en omdat we nu weer met z’n vieren op klein veld moeten spelen!

Poulewedstrijden
De eerste wedstrijd speelden wij tegen VCV, dat was een spannende! De eerste set waren wij zeker beter, we maakten veel punten met onze service en hoe klein sommigen ook zijn: we blokkeerden veel! Maar raakten we onze concentratie kwijt en maakten we het nog erg spannend… En de 2e set lukte het niet meer, we maakten veel opslag fouten. Maar dit was ook de eerste wedstrijd als team, dus een goed begin! Het werd 1-1 (26-24, 17-25).
De tweede wedstrijd speelden we tegen Next Volley Dordrecht. Wij waren echt een maatje te groot voor dit team. Met een duidelijke 2-0 overwinning (25-14, 25-8) hadden we lekker wat zelfvertrouwen getankt voor de 3e en laatste poulewedstrijd.
De laatste poulewedstrijd moesten we tegen het grote Peelpush, een grote vereniging met hun dames 1 in de eredivisie. Spannend om tegen zo’n grote club te mogen spelen! En de wedstrijd was spannend en wat speelden we ontzettend goed! De pass kwam netjes aan het net, de set-ups kwamen goed aan en door mooie smashes en slimme prikballetje scoorden we veel. Maar Peelpush kon ook goed aanvallen… gelukkig kunnen wij goed verdedigen en hielden we de meeste ballen van de grond! Het werd 1-1 (25-19, 15-25).

Kruisfinale
Door deze uitslagen werden we 2e in de poule, net achter Peelpush, en speelden we tegen de nummer 3 uit een andere poule voor een plek in de halve finale. De kruisfinale speelden we tegen SOMAS/Activia en wederom waren wij het betere team. Maar toch waren we een beetje zenuwachtig, waardoor we niet meteen speelden zoals we kunnen. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de zenuwen minder en gingen we gewoon lekker volleyballen, hierdoor wonnen we overtuigend met 2-0 (25-18, 25-10).

Dat betekent dus dat we in de halve finale staan!! En die spelen we 15 februari in Borne.
Programma:
09:45 Elite/Dynamo Neede
12:00 Sudosa-Desto Assen
14:00 Flash/Veendam
16:15 Kruisfinale voor een plek in de finales (als we 1e of 2e in de poule worden).

Kom ons vooral aanmoedigen 15 februari!!

Op de foto: achter de meiden de coaches Dianne en Petra, tweede rij Sanne, Kiki, Emma, Laura, Ilse en liggend Elize en Esmee.

Comments are closed.