Zaterdag 15 februari speelden de meisjes D van vv Forza de halve finales van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap in Borne. Deze keer was het lekker dichtbij, dus was er veel publiek meegereisd!

Poulefase
De eerste wedstrijd tegen Elite-Dynamo werd ondanks de zenuwen overtuigend gewonnen met 25-15 en 25-14, een goede start! In de wedstrijd tegen Sudosa-Desto waren de teams erg gewaagd aan elkaar, maar waar Forza met vlagen goed speelde, hielden de meiden van Sudosa hun goeie niveau wel vast. Zij wonnen beide sets met 25-21. De laatste wedstrijd werd tegen Flash Veendam gespeeld, dit voor een plek in de kruisfinales. De eerste set waren de Forza-meiden zeker niet opgewassen tegen het geweld aan de overkant, zij wonnen met 25-13. De tweede set ging het beter, Forza kwam op voorsprong: maar wist weer niet de hele set het goeie spel vast te houden, Flash won met 25-21.
Dit betekende dus dat Forza uitgeschakeld was.

Finalewaardig
Op een groot toernooi als dit, op het hoogste niveau in de jeugd, moet alles kloppen. En dat was zaterdag helaas net niet zo. Met vlagen hebben de meiden écht goed spel laten zien en misschien wel getoond dat ze finalewaardig waren. Maar als net niet alles 100% klopt, dan red je het niet tegen deze topclubs! Heel erg balen, ze hebben keihard gestreden en het was dan ook een enorme teleurstelling dat het niet is gelukt. Maar na de tranen, kon er gelukkig ook nog gelachen worden met elkaar. Want de meiden hebben het met hun selectie van het “kleine” Forza die grote clubs, zowel in de voorronde als nu in de halve finale, toch erg lastig weten te maken. En dan kunnen ze natuurlijk niks anders dan heel erg trots zijn!
Deze zeven kanjers, Ilse, Elise, Esmee, Laura, Sanne, Kiki en Emma en de coaches Dianne en Petra hebben hard gewerkt met elkaar. Ze hebben veel plezier gemaakt en ontzettend veel geleerd in dit avontuur. Deze jonkies gaan nu weer lekker in de eigen competitie spelen in de MC1, MC2 en MC3. Zeker is dat we nog veel meer mooie resultaten van deze talenten gaan zien!

Comments are closed.