Op zondag 31 mei vond de eerste Schoolderloop plaats. Met enkele regenspatjes, een graad of 16 en een licht briesje was het perfect loopweer deze zondagochtend. Voor de eerste editie van dit nieuwe hardloopevenement waren 82 lopers naar Harfsen gekomen.

Het startgeweer haperde op de momenten dat het nodig was, maar dat liet onverlet dat alle lopers op tijd van start gingen. De primeur was aan de 10 Engelse mijl. Hier deden 13 lopers aan mee. Via een parcour met asfalt en zware mulle stukken zandweg wist Dirk Hoekman na 1.04.28 min. als eerste de finish te halen.

2 kilometer
Ondertussen waren de lopers van de 2 kilometer al gestart en weer thuis. Hier was het Kos Rietman die rondom de voetbalvelden van sportcomplex ’t Schoolder en het aangrenzende bos het snelst de medaille wist binnen te halen.

De 6 kilometer kende de meeste deelnemers, 32 in het totaal, waarvan Arne Wessels de snelste was in 24.14 min. 28 lopers verschenen aan de start van de 10 kilometer en na 42.34 min. was Rudi Haarman als eerste terug.

2e editie nu al zeker
De organisatie kijkt terug op een geslaagde eerste editie van de Schoolderloop. Het weer was prima, het aantal deelnemers had meer gekund, maar de vuurdoop is geslaagd. In 2016 volgt er zeker een 2e Schoolderloop!

De organisatie wil via deze weg alle vrijwilligers, de Hamac, EHBO en de club van 100 SVH – voetbal en natuurlijk de deelnemers bedanken voor hun deelname. Wij hopen volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen!

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de Schoolderloop.

Comments are closed.