Op donderdagavond 17 oktober is schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn te gast in de Bibliotheek Lochem. Hij vertelt over zijn boek Het Rimpelperspectief : Hoe overleef ik de oude dag.

Foto: Roy Beusker

Hans Dorrestijn is cabaretier en schrijver van verhalen, liedteksten en poëzie. Hij heeft een uitgebreid oeuvre op zijn naam staan; variërend van kinderboeken tot gedichten voor volwassenen. Vanaf 2007 schreef hij zijn geliefde vogelverhalen, in 2016 gebundeld in Dorrestijns Volkomen Vogelgids. In 2015 kreeg hij de Tollensprijs toegekend voor zijn verdiensten aan de Nederlandse Literatuur.

Nu Hans Dorrestijn op leeftijd is gekomen blikt hij terug op zijn leven. Hij mijmert over zijn jeugd, de vergankelijkheid, het naderend einde en over alle vrienden en kennissen die hem reeds zijn voorgegaan. Maar Hans zou Hans niet zijn als hij daar geen heel vrolijk boek over zou schrijven. In Het rimpelperspectief vertelt hij dat bejaard zijn ook zijn voordelen heeft. Dat levert mooie verhalen op, over bukken, brilpoetsdoekjes en geraniums.

De lezing vindt plaats op donderdag 17 oktober 19.30 – 21.30 uur in de Bibliotheek Lochem, Dr. Rivestraat 3, tel. 0573-252727. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek; entree € 7,50 in de voorverkoop, € 10,00 aan de kassa. Reserveren wordt aanbevolen!
De zaal is open vanaf 19.00 uur. Voor aanvang is er koffie en thee; in de pauze wordt er een drankje geschonken en is er gelegenheid tot het laten signeren van boeken.

Comments are closed.