De tent en de kermis zijn weer weg, het dorp is weer schoon, kortom het Harfsens Feest 2018 is achter de rug. Drie dagen lang vierde Harfsen haar jaarlijkse school- en volksfeest en mag weer terug kijken op een zeer geslaagd feest.

Donderdagavond
De donderdagavond begon bruisend, gezellig en competitief met de kermis en de buurtspelen. In en rond de tent en in het Rad van Avontuur waren een groot aantal Harfsenaren daarbij betrokken. Onderling bepaalden de buurten in verschillende spelen wie zich de beste mocht noemen. Na het klaverjassen, klootschieten, vier op een rij, timber, mastermind en na de Ladiesnight werden de eerste punten geteld en wist men dat er een harde onderlinge buurtstrijd werd gevoerd.

Vrijdag
Kinderoptocht
De vrijdag begon helaas zeer regenachtig, maar gelukkig konden de basisschoolkinderen nog wel op jacht gaan naar de vossen. De kinderoptocht hadden we door het weer verschoven naar 13:15 toen het droog werd. Onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria vertrok de optocht door het dorp, het was weer een bonte verschijning van prachtig versierde en verklede kinderen.

Buurtspelen
Vrijdagmiddag startte de tweede ronde van de buurtspelen. Nu was het tijd voor jeu des boules, het trek- en duwspel, quiz en creatief onderdeel. Helaas waren we door het weer genoodzaakt om voor jeu des boules het spelletje timber te doen. Wat uiteindelijk nog leuker was. Bij het creatieve onderdeel konden de buurten de creativiteit de vrije loop laten, ze moeten namelijk een zo mooi mogelijk kunstwerk maken met marshmallows en spaghetti. Hierbij was het creatieve gehalte weer hoog. Vrijdagavond stond in het teken van de “Zwarte Cross” georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam, in samenwerking met de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth de band Band with benefits, DJ BWB en DJ Dirty P. Dit feest werd tot in de kleine uurtjes gevierd.

Zaterdag
Het Schuttersfeest
Het zaterdagprogramma begon in alle vroegte met het vogelschieten bij de familie Klumpenhouwer. Maar liefst 311 deelnemers hadden zich ingeschreven voor het vogelschieten en bij het kaartschieten 106 dames en 33 mannen. Er waren dus ruim 400 deelnemers present. Om 8:30 werd het eerste schot gelost door de Schutterskoningin van 2017, Dominiek Nijland. Nadat Annelien Kolkman even later de kop naar beneden had geschoten, Wessel Ruiterkamp de staart, rechter vleugel Sandra Redeveld en linker vleugel André Woessink was het Johan Wichers (Kring van Dorth) die om 10:45 uur na 354 schoten het verlossende schot loste, hij mag zich dan ook Schutterskoning van 2018 noemen. Hierna ging de stoet richting de tent waar het schuttersfeest los barste onder leiding van Duo Backlight.

Finalespel
Na schuttersfeest was het tijd voor het finalespel “spijkerbroek hangen” van de buurtspelen. Dit spel werd gespeeld door de jongeren t/m 18 jaar. De buurten moesten proberen om zo lang mogelijk te blijven hangen aan een spijkerbroek.

Route 66
Om 16:00 uur maakte de jeugd plaats voor de 66-plussers op de baan van de botsauto’s. Vele opa’s en oma’s en andere 66-plussers hadden brede glimlachen op hen gezicht Na zoveel jaren wederom rijden in de botsauto’s was een hele belevenis en zeker voor herhaling vatbaar.

Optocht
Om half acht was het alweer tijd voor de start van de optocht, die begeleid werd door Soli Deo Gloria. De optocht ging door het dorp met voorop in de koets Schutterskoningin Johan Wichers met zijn vrouw en kleinkinderen. Voordat de prijsuitreiking van de optocht bekend werd gemaakt, werden de buurtspelen en straatversiering bekend gemaakt. Het plaatselijk belang deelde ook dit jaar weer een prijs uit voor de leukste straatversiering. Het was spannend want het ging tussen 3 straten. De Belterweg, Lochemseweg (richting de Jufferdijk) en de Zonnedauw. Maar uiteindelijk ging de prijs toch naar de Belterweg. Daarna was de uitslag van de buurtspelen. De Koekoek en Centrum Noord zijn dit jaar beide de winnaars van de buurtspelen.
De optocht werd gejureerd door zes mensen en als besten werden in de categorie lopen: Eerste (h)erkende verhuizers, tweede Grillator, derde Ik ben betast, vierde Agent in Burger en als vijfde Youtuber. Er deden ook wagens mee. Eerste is geworden Glasvezel Dorth “Dorth Glasvezel Service”, tweede Mario Krat, derde werd Glasvezel ’t Broek, vierde We duiken het diepe in (groep 8) en als vijfde Hoe kom je erop.

Black cadillac en it all started in the nineties
Na de prijsuitreiking werd gezamenlijk het Wilhelmus gezongen en ging Harfsen nog eenmaal voluit op de kermis, op het terras van het Rad van Avontuur en in de grote Koning Johan feesttent. Daar speelde eerste de band Black cadillac en daarna mocht it all started in the nineties het spetterende feest afsluiten tot in de late uurtjes.

Vrijwilligers
Net als vorig jaar hebben we ook dit jaar weer gebruik gemaakt van vele vrijwilligers. Zowel achter de bar als met opruimen, iedereen hielp de Oranjevereniging massaal mee. Waardoor het ook dit jaar allemaal weer goed verliep. We willen de vrijwilligers dan ook super bedanken voor hen inzet.

Uitslagen van de buurtspelen
1) De Koekoek en Centrum Noord
3) Veldhoek
4) ‘t Broek
5) Klokkenbuurt
6) Kring van Dorh
7) Centrum Zuid-West
8) De Schoolt

Kaartschieten Heren:
1) Han Veldink
2) Jan Rouwenhorst
3) Wesley Maquiné
4) Koen Vonkeman

Kaartschieten dames:
1) Kim de Greef/Jose de Greef
2) Jeanet Elkink
3) Els Koldeweij
4) Gerrie Wichers

Comments are closed.