Op zondagochtend 14 augustus 2016 om 10.00 uur houdt de protestantse gemeente Harfsen in Ons Gebouw een bijzondere kerkdienst. Ditmaal is de cantorij betrokken bij de organisatie ervan. Waarom bijzonder? Allereerst zal de opstelling van de tafels en stoelen anders zijn. Ons kopje koffie drinken we ditmaal in de kerkzaal. Samen met de cantorij wordt er gezongen. Daarvoor zijn liederen met luchtige teksten uitgezocht die goed bij de korte lezingen passen uit het Bijbelboek Openbaringen van Johannes.

De liederen komen bijna allemaal de liedbundel van Johannes de Heer. Dat was een Nederlandse evangelist uit grootmoeders’ tijd. Hij werd op 23 mei 1866 geboren en stond aan de wieg van de NCRV-radio. In deze kerkdienst dus geen preek, maar wel zal Broer de Boer iets vertellen over het werk en leven van evangelisten, zoals dat van Johannes de Heer. En omdat evangelisten vaak ‘Het nieuwe Jerusalem’ prediken, zal ook een solozang, hopelijk met trompetbegeleiding, over de Heilige Stad niet ontbreken.

U komt toch ook meezingen en meeluisteren en een kop koffie drinken met iets erbij? En neemt u vooral ook kennissen mee, die vroeger bij het harmonium zoveel uit dit stukje christelijk erfgoed gezongen hebben? Dan maken we er samen een bijzondere dienst van!

De voorbereidingscommissie,

Alie, Broer, Nel.

 

Kijk voor meer informatie op de site van de Protestantse Gemeente Harfsen.

Comments are closed.