Free Running is een spectaculaire sport-in-opkomst. Beoefenaars van die sport verplaatsen zich zo snel mogelijk over en met gebruikmaking van allerlei obstakels zoals muren, railings en daken.

Vanaf januari 2016 reguliere lessen Free Running in Harfsen
Als eerste vereniging in de gemeente Lochem biedt afdeling Gymnastiek van Sportvereniging Harfsen lessen in Free Running aan. In november starten kennismakingslessen op diverse basisscholen en het voortgezet onderwijs in de gemeente Lochem. Zaterdagavond 7 november wordt hiervoor de kick-off gegeven in Dorpshuus Hoeflo in Harfsen. Wethouder Groot Wesseldijk verzorgt het officiële gedeelte van die kick-off, waarna een groep bekende Free Runners een sensationele demonstratie verzorgt.
De gymnastiekvereniging in Harfsen kan de sport Free Running opzetten dankzij een subsidieregeling van de overheid die “beweegaanbieders” financieel ondersteunt bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. Vanaf januari 2016 wil de gymnastiekvereniging reguliere lessen in deze spectaculaire sport aanbieden.

Kick-off tijdens uitvoering
De kick-off vindt plaats tijdens de tweejaarlijkse uitvoering van de gymnasten, die dit jaar het thema “Reis om de wereld” heeft meegekregen. Diverse groepen nemen het publiek met hun optreden mee naar verschillende landen. De uitvoering begint om 19.30 uur, zaal open vanaf 19.00 uur. De entree bedraagt 6 euro voor volwassenen en tieners, 3,50 euro voor kinderen tot en met groep acht van de basisscholen. Bij die prijs is een consumptie inbegrepen. In de pauze is er een verloting. Dorpshuus Hoeflo bevindt zich aan de Hulstweg 6 in Harfsen.

Comments are closed.