Rondom Koningsdag is er in Harfsen weer het nodige te doen. Dit jaar vieren we dan ook de 50ste verjaardag van Koning Willem Alexander. Dit wordt niet alleen overdag en in de avond gevierd, maar ook de nacht blijft niet onbenut.

De Veldhoekers
De aftrap is op woensdagavond 26 april om 20.00 uur. Toneelvereniging De Veldhoekers heeft dan haar première van het toneelstuk ‘Bed & Bonje’. Aansluitend, gaat rond de klok van tien de Koningsnacht van start onder leiding van DJ Rick. Deze Koningsnacht wordt georganiseerd door het Jong Harfsen Feestteam en vindt plaats in het Rad van Avontuur. De dresscode voor dit feest is Oranje.

Koningsdag
Vandaag is de organisatie in handen van Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth en maakt men zich op voor Koningsdag. Deze begint met het uitdelen van de Oranje ballonnen aan de schooljeugd bij Steunpunt ’De Veldhoek’ om 09.30 uur. Daarna gaan we met SDG voorop naar Ons Plein alwaar we de vlag gaan hijsen en het Wilhelmus gaan zingen.
De allerkleinste gaan daarna genieten van een poppenkastverhaal in ‘Ons Gebouw’.
Vanaf 10.30 uur kan men starten aan de Fotopuzzelwandeltocht door de omgeving van Harfsen. Na afloop is er een barbecue op Ons Plein.

Trial demonstraties ism MC HAMAC
Vanaf 14.00 uur zullen er vier Trial demonstraties gegeven worden door Ewoud Lalkens op Ons Plein. Dit mag u niet missen! Het belooft een groots spektakel te worden en duurt tot 16.00 uur. MC HAMAC is, in het kader van haar 65-jarig jubileum, medeorganisator van dit bijzondere evenement.
Verder zullen er in de middag diverse spelletjes klaar staan voor de schooljeugd en mag de vrijmarkt ook niet ontbreken.
‘s Avonds is om 20.00 uur in Ons Gebouw de tweede toneelvoorstelling ‘Bed & Bonje’ van toneelvereniging De Veldhoekers.

Het gehele programma is te lezen op www.harfsen.nl/oranje.

 

Comments are closed.