Op zondag 15 november werd er weer gestreden om de FLIPTIENKAMP-cup.
Na en uitgebreide zoektocht van de organisatie werd er gekozen voor de locatie van de voetbalvereniging Harfsen. Zij boden het meest om dit prestigieuze evenement binnen te halen. Het was een druilerige dag, dus prima om binnen een potje te darten. De banen lagen er strak bij. Willem had ze speciaal nog even gemaaid.

Er streden 10 koppels mee. Daar zaten een paar verrassende paartjes tussen. Jong talent, Bart Jimmink en Eli ten Have. Vader en zoon, Jacco en Noud Korenblik de jongste deelnemer. Vader en dochter, Jan en Sandra Wilgenhof. Ook de gebroeders Jimmink, Erwin en Dinant, waren van de partij. Door velen gezien als een gevaarlijke outsider. De overige koppels werden gevormd door vriendjes. Waarbij nog even opgemerkt dient te worden dat zelfs Stefan op tijd was. Compliment! Ook Thijs Pasman, die niet van plan was om te komen wegens een slepende blessure, verscheen toch ten tonele.

Er werd gestreden in twee poules van 5. Het ging er hard aan toe tijdens de wedstrijden. Er werd tot op het randje gespeeld. Alle tactieken werden gebruikt, van het vertragen tot het roepen naar een tegenstander.
Een uur of drie later waren de halve finalisten bekend. Het waren niet vader en zoon, wel zeer verdienstelijk gegooid zeker zoon. Hij produceerde namelijk de hoogste uitgooi met 115 punt. Klasse gedaan Noud. Het waren ook niet vader en dochter, 3e in de poule. Ook de gebroeders redden het net niet. Ze werden laatste in een zeer zware poule. Gelukkig werd er nog wel één leg gewonnen door de gebroeders. Wel door gingen het jong talent, Bart en Eli. Zij moesten het in de halve finale opnemen tegen het gelouterde duo, Jan Klumper en Tonnie Stegeman. De routine won met 3-0 in sets van de jeugd.
De andere halve finale ging tussen oudgedienden, Eb en Johnnie, en Nick samen met de zwaar geblesseerde Thijs. Het werd een zeer gelijk opgaande strijd, die uiteindelijk met 3-2 gewonnen werd door Nick en Thijs.

De finale ging nu tussen de favorieten, Jan en Tonnie, en het zeer verrassend goed gooiende koppel, Nick en Thijs. Het werd een finale om je vingers bij af te likken. Alles zat er in, hoge scores, prachtige finishes en vooral veel strijd. Uiteindelijk waren het Nick en Thijs die aan het langste eind trokken. Ze wonnen met 4-3 en waren uitzinnig van vreugde. Het is natuurlijk niet niks om de FLIPTIENKAMP-cup omhoog te mogen houden, maar veel belangrijker nog is de titel om een jaar lang als beste koppel door Harfsen te mogen lopen. Mannen nogmaals van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.

Comments are closed.