De vrijwilligers van Openluchttheater Lochem zijn klaar voor het nieuwe theaterseizoen. Na een bijzondere aftrap, een feestavond voor iedereen die bij het theater betrokken is, zet iedereen de schouders er weer onder. De activiteitencommissie en het bestuur van de STOL presenteren met enige trots een veelzijdig programma.

Vertrouwd
Net als andere jaren bijt de kindervoorstelling in mei het spits af. Alle basisscholen in de gemeente Lochem zijn uitgenodigd om van een leuke voorstelling met een leerzaam element te genieten. De kindervoorstelling is een besloten evenement. Ook de Oiko dienst van de gezamenlijke kerken en het openluchtspel zijn terugkerende evenementen op het programma.

Grote namen
Een langgekoesterde wens van de activiteitencommissie was om, net als vroeger, grotere namen naar het theater te halen. Vorig seizoen is dat gelukt met de band Racoon. En ook dit jaar staat er een grote Zeeuwse band geprogrammeerd. Het weekend van 10 en 11 juni staat geheel in het teken van BLØF. Paskal Jakobsen en zijn band spelen twee avonden achtereen. De 2000 kaarten voor het zaterdagavondconcert waren binnen no-time verkocht en ook voor het tweede concert op zondagavond is nog maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar via de website of bij de VVV in Lochem.

Keltisch feestje
Een tweede band die met enige trots gepresenteerd wordt is Rapalje. De bebaarde in quilt geklede mannen zorgen gegarandeerd voor een mooi feestje. Stampende jigs en reels klinken er op zaterdag 20 mei door het theater. Stilzitten is absoluut geen optie als de vier mannen het podium betreden.

Kleurrijk en duurzaam
De laatste zondag van augustus staat in het teken van Sunny Sunday. Het meest kleurrijke, duurzame en chille festival van Lochem. Genieten van de prachtige omgeving, workshops, muziek, lekkere muziek en heerlijk en puur lokaal eten. De afsluiting van het zomerseizoen is wederom een film in de openlucht. Welke het wordt is nog niet bekend, maar het zal zeker een film worden die voor velen leuk is.

WinterWonderland
De laatste maanden van het jaar staan al jaren in het teken van de voorbereiding van WinterWonderland. De intentie is om ook dit jaar het wonderlijke sprookjes-festijn te organiseren. Om het omvangrijke evenement te kunnen organiseren is er veel hulp nodig. Decorbouw, kleding naaien, horeca, decoratie en meer. Iedereen die tijd en zin heeft om een steentje bij te dragen en het leuk vindt om samen iets moois te creëren kan zich melden via de website of de Facebookpagina.

Mooi jaar
Met het hele vrijwilligersteam van de STOL gaan we er een mooi jaar van te maken met evenementen voor een brede doelgroep. De agenda en de informatie over de evenementen staan op de geheel vernieuwde website. Kaarten voor Rapalje en BLØF (11 juni) zijn verkrijgbaar via de website en bij de VVV in Lochem.

Comments are closed.