Schrijver en radiomaker Mathijs Deen komt op 1 november naar de Bibliotheek Gorssel voor een lezing over zijn boek ‘Over oude wegen – Een reis door de geschiedenis van Europa’.

Over Mathijs Deen
Mathijs Deen (1962) is schrijver en radiomaker. Hij maakt documentaires voor VPRO Radio. Zijn verhalenbundel Brutus heeft honger werd genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 publiceerde hij het alom geprezen De Wadden. In 2016 verscheen een heruitgave van zijn roman Onder de mensen; hiervan verschijnt in 2018 de Duitse vertaling. In 2018 verscheen Over oude wegen – Een reis door de geschiedenis van Europa, dat zeer lovend werd ontvangen.

Over oude wegen
In Over oude wegen brengt Mathijs Deen een ode aan wegen als symbool van de nomadische Europeaan. Mensen zijn altijd op drift, stelt hij, altijd onderweg, van de vroegste tijd tot nu. Hij verbaast zich erover dat het netwerk van doorgaande routes dat is uitgesponnen over Europa niet tot de collectieve verbeelding spreekt en geen deel uitmaakt van de identiteit van Europeanen, zoals dat in Amerika met Route 66 wel het geval is.
Mathijs Deen treedt in de voetsporen van ontheemden, struikrovers, pelgrims, gelukzoekers en veroveraars die hun weg hebben gezocht langs de kusten, de rivieren en de wegen van Europa en vertelt hun verhalen. Van de prehistorie en de Romeinse tijd door de middeleeuwen naar het Europa van nu; van de Straat van Gibraltar naar Stockholm, van Rome naar Boekelo.

Donderdag 1 november
De lezing door Deen is op donderdag 1 november van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Gorssel, Hoofdstraat 45. Zaal open om 19.00 uur. Entreekaarten (€ 5,00 in de voorverkoop / € 7,50 aan de zaal; inclusief consumpties) zijn verkrijgbaar bij de Bibliotheek Gorssel, T 0575-492045. In de pauze kan men boeken kopen en laten signeren.

Comments are closed.