Elk jaar op 4 mei organiseert de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth een stille tocht naar het graf van Ynze Dikkerboom en Christine van Heesch aan de Schepersweg. Bij het graf worden bloemstukken gelegd en een passend gedicht of verhaal voorgelezen. De laatste jaren wordt aan het graf signaal “Taptoe” geblazen waarna er twee minuten stilte in acht worden genomen.

Ruime belangstelling
Ieder jaar nemen, naast vertegenwoordigers van de gemeente Gorssel en Plaatselijk Belang Harfsen, gemiddeld zo’n 250 mensen deel aan de tocht. Opvallend is dat er ook steeds meer kinderen meelopen en lijkt het houden van deze herdenking nog voor jaren gewaarborgd.
Het oorlogsmonument is geadopteerd door groep 7 van de Beatrixschool te Harfsen. Zij onderhouden jaarlijks het monument.

De Stille Tocht
Wij verzamelen op Ons Plein waarna we om 19.20 uur starten met de Stille Tocht naar het graf van Ynze Dikkerboom en Christine van Heesch aan de Schepersweg. Om 20.00 uur zijn we daar 2 minuten stil, waarna o.a. de basisschoolkinderen stil staan bij dit moment.

Wij nodigen iedereen van harte uit om deze herdenking bij te wonen.

Bijeenkomst in Ons Gebouw
Na de Stille Tocht is er nog een bijeenkomst in Ons Gebouw. Ook daarvoor bent u van harte uitgenodigd. Bij binnenkomst kunt u iets te drinken nemen en luisteren naar muziek tot iedereen er is en we met het programma beginnen. Dat zal om ongeveer 20.45 uur zijn. Het programma duurt ongeveer drie kwartier.

‘Jong en oud’ ontmoeten elkaar, waarbij de jongeren van nu (van de basisschool de groepen 7 en 8) in gesprek gaan met ouderen uit Harfsen die tijdens de oorlog de leeftijd hadden van deze jongeren. Zij weten zich nog veel te herinneren. Herinneringen die niet verloren mogen gaan.

Daarnaast zijn er foto’s en filmbeelden te zien. De avond wordt muzikaal begeleid door een pianiste en cellist. Het belooft een mooie afsluiting te worden van de jaarlijkse herdenking.

 

Comments are closed.