Elk jaar op 4 mei organiseert de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth een stille tocht naar het graf van Ynze Dikkerboom en Christine van Heesch aan de Schepersweg. Bij het graf worden bloemstukken gelegd en een passend gedicht of verhaal voorgelezen. De laatste jaren wordt aan het graf “The Last Post” geblazen waarna er twee minuten stilte in acht worden genomen.

Ruime belangstelling
Ieder jaar nemen, naast vertegenwoordigers van de gemeente Lochem en Plaatselijk Belang Harfsen, gemiddeld zo’n 250 mensen deel aan de tocht. Opvallend is dat er ook steeds meer kinderen meelopen en lijkt het houden van deze herdenking nog voor jaren gewaarborgd.
Het oorlogsmonument is geadopteerd door groep 7 van de Beatrixschool te Harfsen. Zij onderhouden jaarlijks het monument.

De Stille Tocht
Wij verzamelen op Ons Plein waarna we om 19.20 uur starten met de Stille Tocht naar het graf van Ynze Dikkerboom en Christine van Heesch aan de Schepersweg. Om 20.00 uur zijn we daar 2 minuten stil, waarna o.a. de basisschoolkinderen stil staan bij dit moment.

Wij nodigen iedereen van harte uit om deze herdenking bij te wonen.

Comments are closed.