Afgelopen weken was het bestuur van SV Harfsen druk met de voorbereidingen van de voorwedstrijd 6e divisie die in Harfsen gehouden zou worden. Samen met een vertegenwoordiger van rayon de Hanzestreek waren zij verantwoordelijk voor de aankleding van de zaal en hadden zij de algehele leiding over het verloop van de wedstrijd.

SV Harfsen iris Molkenboer wint goudZaterdagochtend was alles gereed in de sportzaal in Hoeflo om er een mooie, gezellige wedstrijd van te maken. Ook de turnsters van SV Harfsen waren er klaar voor. In de eerste wedstrijd jeugd en junioren met keuze oefenstof. Arla Mak, Iris Molkenboer, Loise van Kampen, Christel Schoolen en Janneke Brokken waren de laatste trainingen nog bezig geweest om hun vloeroefeningen op muziek in elkaar te zetten om ze nu aan het publiek te tonen. Loise wist de jury te imponeren met sierlijke bewegingen op de klanken van Skinny bird. Christel liet een 2e score op brug noteren, terwijl debutante Arla op sprong de beste was en ook op balk hoge ogen gooide. Janneke had het moeilijk op brug, maar liet met een 2e score wel zien dat ze kan springen Maar Iris stak er met kop en schouders boven uit op balk, brug en sprong en wist een eerste medaille voor SV Harfsen in de wacht te slepen; het goud was zeer verdiend voor haar.

SV Harfsen medaille winnaars wedstrijd 2Terwijl de jury kon genieten van hun lunch, konden de turnsters voor wedstrijd 2 beginnen aan hun warming up. Voor SV Harfsen waren dit pupillen Sanne Tuitert en Isabelle Grave, terwijl ook jeugd 1 turnsters Meike Oplaat en Indy Goossen acte de préséance gaven. Op brug werd er uitstekend gepresteerd door Sanne en Isabelle en ook balk en vloer scoorden ze in de top 3. Groot was de vreugde toen beide turnsters op het podium mochten plaats nemen; zilver voor Sanne en brons voor Isabelle met in hun midden winnares Amy Pelskamp van Valto. Ook bij de jeugd was het spannend. Indy en Meike begonnen goed op vloer en wisten met een uitstekende overslag op sprong en goede brug oefening een marge op te bouwen voor het laatste toestel. De 10 cm smalle balk was alles bepalend voor de uitslag. Indy turnde hierop het stabielste en werd beloond met een bronzen medaille. Meike wist de schade te beperken en was goed voor het zilver. Ze konden hun geluk niet op en vol trots stonden ze op het podium.

SV Harfsen 6e divisie

Ook de organisatie kan trots terugkijken op deze wedstrijd. Niet alleen de prestaties van de turnsters, maar zeker al het werk dat het bestuur verzet heeft in de voorbereiding en op de wedstrijddag verdient een dikke pluim!!!

Comments are closed.