Op donderdag 8, vrijdag 9 en zaterdag 10 juni wordt het jaarlijkse school- en volksfeest weer gevierd in Harfsen. Evenals andere jaren heeft de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer een uitgebreid programma voor jong en oud samengesteld, dat ongetwijfeld weer garant staat voor veel plezier, vermaak, jolijt en feestvreugde voor jong en oud.

Donderdag 8 juni
19:00 uur: Start buurtspelen met klaverjassen (Rad van Avontuur), klootschieten (Bielderweg) en Prik je gek (Pastorie veldje)
19:30 uur: Curling (buiten bij het Rad van Avontuur).
20:30 uur: In de tent: Officiële Opening Harfsens Feest 2017 door de schutterskoning van 2016: Wim Wichers. Aansluitend De Soundmixshow -Tribute to the Fallen. Elke buurt heeft een overleden artiest gekozen en brengt een ode aan deze artiest door live een nummer van hem/haar ten gehore te brengen.
Hierna barst het feest los met muziek van de huiskamer coverband “Livin’Room”. Vijf mannen met vijf stemmen die zich met hun unieke concept onderscheiden van de vele Top-40 coverbands. Livin’Room zal haar muziek laten horen tot in de late uurtjes.

Vrijdag 9 juni
08:45 uur: Vossenjacht voor de basisschooljeugd.
12:45 uur: Op het schoolplein opstellen voor de kinderoptocht: Verklede kinderen met versierde karren, fietsen e.d. (geen gemotoriseerde voertuigen).
13:00 uur: Start kinderoptocht onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria Route: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg en Hulstweg.
14:30 uur: Op en om Ons Plein: Het vervolg van de buurtspelen met het trek- en duwspel, jeu des boules en het creatief onderdeel met als thema: Pimp my Sofa.
16:00 uur: Quiz – hier zullen de antwoorden worden besproken van de quiz die de buurten de afgelopen maanden hebben ontvangen.
17:00 – tot 20:00 uur: Bedrijvenuurtje bij het Rad van Avontuur met Duo Toevallig Harfsen, Weekendkrachten en Mark Willems.
20:00 uur: Vanaf nu gaan we weer helemaal los in de tent want hier presenteert Jong Harfsen Feestteam Het Heetste Kerstfeest ooit! Het thema van deze avond is Kerstfeest. De kerstman zal een bezoekje brengen en hij zal deze avond ook genieten van de muziek van Bandje Speciaal. Om het kerstfeest compleet te maken zullen er ook verschillende kerstspellen zijn. Dus kom in je mooiste kerstoutfit en laat je onderdompelen in dit zomerse kerstfeest!

Zaterdag 10 juni
8:30 uur: Emsbroekweg 6: Vogel- en kaartschieten. Uitsluitend voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Het inschrijfgeld is € 15,-. Aansluitend in de tent het schuttersfeest met medewerking van Duo Backlight.
14:30 uur: Finalespel van de buurspelen op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). De prijsuitreiking van de buurtspelen 2017 zal na de optocht bekend gemaakt worden.
14:30 uur tot 16:30 uur op Ons Plein: De Deurdweilers: het dweilorkest dat nét even anders is.
16:00 uur: Route 66, wegens groot succes wordt dit spektakel wederom herhaald. De kans voor   de ouderen onder ons om vroegere tijden nog eens te laten herleven en samen met elkaar of kleinkind te genieten van een ritje in de botsauto’s.
18:30 uur: Opstellen van de optocht en keuring deelnemers aan de Gentiaan.
19:30 uur: Start optocht in samenwerking met Soli Deo Gloria. Route: Gentiaan, Zonnedauw, Gagel, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg en Bielderweg.

Voordat de prijsuitreiking van de optocht bekend wordt gemaakt vindt de prijsuitreiking van de buurtspelen 2017 en de mooiste straatversiering plaats. Bij de straatversiering wordt gejureerd op inzet en originaliteit. Eigen inzet wordt beloond!

Op zaterdagavond is er volop feest voor jong en oud.
20:00 uur: In de tent speelt de band Kraakthelder. Zij spelen de allernieuwste Top-40 hits en de bekendste sfeer verhogende meezingers. Ook krachtige rockcovers en hartstochtelijke ballades maken de performance compleet.

Wij nodigen iedereen van harte uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. Dit jaar zullen we weer gebruik maken van vele vrijwilligers die meehelpen in de horeca. Wij zijn dan ook erg blij met zoveel helpende handen.

Dit jaar gebruiken we wederom de oranje munten. Ze zijn al verkrijgbaar vanaf woensdag 7 juni van 19:00-20:00 uur bij de grote tent en op 8, 9 en 10 juni wanneer de grote tent geopend is. Je kunt de munten ook per PIN betalen. Eventueel alleen geld pinnen of geld bijpinnen is ook mogelijk.

Tijdens het Harfsens Feest wordt alleen alcohol verkocht aan personen van 18 jaar en ouder die een bandje dragen. Deze bandjes zijn verkrijgbaar in de tent.
Ook aan de inwendige mens is gedacht. Het Rad van Avontuur is vrijdag en zaterdag tussen 14:00 en 22:00 uur geopend om lekker te eten of om een maaltijd af te halen. Na het vogelschieten is er tot 18:00 uur gelegenheid om stamppot te eten.

Wij hopen je in ieder geval te zien in Harfsen tijdens het School– en Volksfeest

Bestuur Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth.

Comments are closed.