Op donderdag 9, vrijdag 10 en zaterdag 11 juni wordt het jaarlijkse school- en volksfeest weer gevierd in Harfsen. Evenals andere jaren heeft de Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth weer een uitgebreid programma voor jong en oud samengesteld, dat ongetwijfeld weer garant staat voor veel plezier, vermaak, jolijt en feestvreugde voor jong en oud.

Donderdag 9 juni
19.00 uur: Start buurtspelen met klaverjassen (Rad van Avontuur), klootschieten (Bielderweg), wokkelspel en spring je gek (naast de tent), 4 op een rij (Divino Amore) en de 12 provinciën (in de tent).
20.30 uur: In de tent: Officiële Opening Harfsens Feest ’16 door de schutterskoning van 2015: Jan Klumpenhouwer. Aansluitend het spel: De 12 Provinciën. Elke Harfsense buurt zal een zelf gekozen provincie voor het voetlicht brengen. Dit doen zij door middel van zang, dans of theater.

>> Vanavond zal Plaatselijk Belang de prijs uit gaan reiken voor de mooiste straatversiering. Er wordt gejureerd op inzet en originaliteit. Eigen inzet wordt beloond.
Hierna barst het feest echt los met de muziek van de Achterhoekse band Kiekdoares. Hits uit de jaren 70, 80 en 90 herleven tot in de kleine uurtjes.

Vrijdag 10 juni
08.45 uur: Vossenjacht voor de basisschooljeugd.
12.45 uur: Op schoolplein: Opstellen verklede kinderen met versierde karren, fietsen e.d. (geen gemotoriseerde voertuigen).
13.00 uur: Start kinderoptocht onder muzikale begeleiding van Soli Deo Gloria. Route: Ericalaan, Wakelweg, Callunahof, Reeverweg, Sleedoorn, Zonnedauw, Gentiaan, Lochemseweg, Hulstweg.
14.30 uur: Op en om Ons Plein: Het vervolg van de buurtspelen met het trek- en duwspel, jeu des boules en het creatief onderdeel met als thema: Ketting reactie/ Perpetuum mobile.
16.00 uur: Quiz – back to basic. Deze quiz speelt zich af in de tent.
16.30 uur Duo Backlight speelt in de tent. Zij zijn een duo maar een sound van een heel orkest.
17.00 tot 20.00 uur: Bedrijvenuurtje bij Het Rad van Avontuur met Duo Toevallig Harfsen.
20.00 uur: Vanaf nu gaan we pas echt lekker los in de tent. Hier presenteert de Oranjevereniging in samenwerking met Jong Harfsen Feestteam Kraakthelder. Zij spelen de allernieuwste Top-40 hits en de bekendste sfeer verhogende meezingers. Ook krachtige rockcovers en hartstochtelijke ballades maken de performance compleet.

Zaterdag 11 juni
08.30 uur: Emsbroekweg 6: Vogel- en kaartschieten. Uitsluitend voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Het inschrijfgeld is € 15,- . Aansluitend in de tent het schuttersfeest met medewerking van Duo Backlight.
De deelname voor het vogel- en kaartschieten is uitsluitend voor leden van de Oranjevereniging Harfsen – Kring van Dorth. Het aansluitend schuttersfeest is uitsluitend voor deelnemers aan het vogel- of kaartschieten. In verband met ieders veiligheid geen kinderen meenemen. Leden zijn diegenen wiens naam op het lidmaatschapskaart 2016 staat vermeld en zijn/haar partner wonend op hetzelfde adres.
14.30 uur Finalespel op het Pastorieveldje. Dit spel wordt gespeeld door de Harfsense jeugd (12 t/m 17 jaar). Na het finalespel volgt de prijsuitreiking van de Buurtspelen 2016.
14.30 tot 16.30 uur Op Ons Plein zullen de Deurdweilers spelen. Het dweilorkest dat nét even anders is.
16.00 uur Route 66, Wegens groot succes wordt dit spektakel wederom herhaald. Dus hoor je bij de oudere jeugd, ben je lenig van aard en bloedfanatiek? Dan zien we je graag bij de botsauto’s.
18.30 uur Opstellen voor de optocht en keuring deelnemers aan de Gentiaan.
19.30 uur Start optocht in samenwerking met Soli Deo Gloria. Route: Gentiaan, Zonnedauw, Sleedoorn, Reeverweg, Ericalaan, Hulstweg, Lochemseweg, Nuisvelderbos, Bremweg, Bielderweg.

Klik hier voor het reglement

Op Zaterdagavond is er volop feest voor jong en oud.
20.00 uur In de tent speelt de band X-Static. 5 mannen met 1 missie: Elk event omtoveren tot een feest dat zijn weerga niet kent. X-Static is “in your face”.

Wij nodigen iedereen van harte uit een actieve bijdrage te leveren om het feest te laten slagen. Voor het eerst werken wij met vele vrijwilligers die meehelpen in de horeca. Wij zijn dan ook erg blij met zoveel helpende handen.
Ook werken wij dit jaar met nieuwe muntjes. Deze zullen al op de woensdagavond verkrijgbaar zijn van 19.00-20.00 uur bij de tent en je kunt alle dagen pinnen.

Aan de inwendige mens is ook gedacht. Het Rad van Avontuur is vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 22.00 uur geopend om lekker te eten of om een maaltijd af te halen. Na het vogelschieten is er tot 18.00 uur gelegenheid om stamppot te eten.
Men kan bij restaurant Divino Amore terecht voor een hapje en een drankje met op de achtergrond rustige muziek. Of wat dacht u van een heerlijk Italiaans schepijs?

Wij hopen je in ieder geval te zien in Harfsen tijdens het School– en Volksfeest.

Bestuur Oranjevereniging Harfsen-Kring van Dorth

Comments are closed.