In maar liefst 3 klassen zal de Nederlands kampioen op 4 oktober in Harfsen worden gekroond.
(Kijk voor meer informatie ook op www.mxharfsen.nl)

Zijspanklasse: 4 Combinaties uit Gelderland jagen op Brabantse wereldkampioen!
In de top 5 van de tussenstand, vinden we maar liefst 4 combinaties uit de regio. Ze worden echter voorafgegaan door de oppermachtige combinatie van Etienne Bax & Kaspars Stupelis. Deze kersverse wereldkampioen 2015 wist zich dit seizoen eindelijk te kronen tot wereldkampioen zijspancross. Iets wat zijn bakkenist Kaspars Stupelis al eens had meegemaakt aan de zijde van Daniel Willemsen.

Bax

Daniel Willemsen heeft dit jaar met Robbie Bax (broertje van) de snelheid weer goed te pakken. Een paar GP-zeges en podiumplaatsen geven aan dat de kanibaal en tevens 10-voudig wereldkampioen terug is. Gedurende het seizoen is die steeds dichter naar combinatie Bax/Stupelis gekropen. Wellicht kan die op zijn thuisbaan in Harfsen eindelijk ook in de ONK’s op het hoogste podium plaatsnemen.

Andere kanshebbers zijn de combinatie van Gert van Werven met Peter Beunk, deze mannen vinden we terug op plek 3. Daarachter vinden we die andere Willemsen, Marcel samen met zijn bakkenist Bart Sloot. Ze zijn in een heftige strijd verwikkeld met het jonge talent Koen Hermans wie Kenny van Galen aan zijn zijde heeft staan.

Het podium is dus nog lang niet bekend.

Quads: Wie stopt Mike van Grinsven?
Bij het ingaan van de laatste wedstrijd heeft Mike van Grinsven de ONK-titel wederom op zak. Enigszins geholpen door een dubbele 0-score van Joe Maassen heeft Mike de titel reeds veilig gesteld. Mike behoort al jaren tot de Europese top in deze discipline, dus een absoluut waardige kampioen.

Coppelmans

De strijd om plek 2 is echter spannender dan ooit. Maar liefste 4 rijders hebben een reële kans op deze plek. Ingo ten Vregelaar uit Delden heeft het aan de stok met Ricardo Poehlich, Joe Maassen en Joeri Coppelmans. Wie van deze heren als 2de op het podium mag plaatsnemen, durven we niet te zeggen, maar spannend wordt het in ieder geval met een verschil van 25 punten tussen plek 2 t/m 4. En er zijn nog 100 punten te vergeven.

NK MX1:
Slechts 26 punten is het verschil tussen Rico Staat en Good-Old Klaas Hofstede. Rico heeft een kleine marge, maar in Harfsen worden er nog 200 punten vergeven, dus veilig is die nog lang niet. Hofstede is een oud GP-rijder en heeft ervaring genoeg, hoe zal de jonge Rico staat hiermee omgaan. Beide heren zullen er alles aan doen om de titel naar huis te mogen nemen.

NK MX2:
De top 3 in deze klassen heeft nog kans op de titel. De beste papieren zijn er voor Tom Meijer. Maar ook Karl Timmerman en Ian van der Kolk hebben nog een kans en zullen er dus volledig voor gaan. Deze klasse is gevuld met jong talent en altijd erg spectaculair en onvoorspelbaar, hetgeen de wedstrijden altijd erg leuk maakt.

CUP MX1:
Tot slot nog een klasse boordevol regionaal talent en Hamac-leden die de bekers op halen. Ismo ten Velde uit Holten is reeds Nederlands-kampioen. Echter voor het dag succes heeft die het regelmatig aan de stok met zijn teamgenoten Erwin Plekkenpol (Vorden) en Kay Hulshof (Harfsen). Alle 3 kennen elke vierkante centimeter van het circuit in Harfsen. Wie er uiteindelijk de grootste beker naar huis neemt is afwachten, maar een mooi schouwspel zal het zeker worden.

Papa, mag ik ook crossen?
Zoals gebruikelijk is er in Harfsen niet alleen spektakel op de baan. Zo kunnen de talenten van de toekomst zelf hun eerste rondjes (incl. beschermende kleding en begeleiding) rijden in de Junior Riding Experience.
Daarnaast is er voor de kids o.a. een springkussen en mega survivalbaan.

Voor de iets grotere kids staan de mannen van Free Willy te rocken in de feesttent. De wedstrijden beginnen omstreeks 11:30 waarna om ca. 17:30 de finishvlag voor de laatste keer valt. Aanvullende informatie is te vinden op www.mxharfsen.nl

 

Comments are closed.