Op zaterdag 26 oktober a.s. organiseert MC HAMAC uit Harfsen haar 41ste enduro. Een spectaculaire on- en offroad motorcrosswedstrijd, meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro 2019. De deelnemers leggen een route van zo’n 75 kilometer af door Harfsen en omstreken, met daarbinnen drie mooie proeven. Dat is toch een bezoekje waard!

Start
De eerste rijders starten om 08.30 uur vanaf het eigen motorcrosscircuit ’t Peppelenbos aan de Deventerdijk in Harfsen. De laatste rijders finishen omstreeks 16.30 uur. Afhankelijk van hun klasse leggen de rijders de route twee of drie keer af.

Vanaf de start rijdt men in grote lijnen via achtereenvolgens Harfsen, Kring van Dorth, De Schoolt, opnieuw Harfsen, Harfsense Broek, Almen, Eefde en vervolgens langs de Gorsselse Heide terug naar het circuit. Het klassement wordt voornamelijk opgemaakt tijdens de zogenaamde ‘proeven’. De proeven worden verreden in buurtschap De Schoolt (nabij camping De Vrolijk), rondom de voormalige vuilstortplaats in Harfsen (Emsbroekweg) en op en rond het circuit.

Mooie route
Dagen van te voren wordt er hard gewerkt om de route met haar proeven in perfecte conditie af te leveren. Dit gebeurt met de medewerking van een grote groep vrijwilligers, sponsoren en met toestemming van vele landeigenaren. Dit maakt het mogelijk een dijk van een route uit te zetten, die wordt gevormd door akkers, bospaden en veel flinke bosschages.

Hierdoor staat de Hamacenduro bekend als één van de mooiste, spectaculairste en meest ‘houterige van ons land en daarmee behoort deze inmiddels enduro-klassieker al jaren tot de favorieten!

De endurosport
De spectaculaire endurosport is te vergelijken met de rallysport. De route is weliswaar zoveel mogelijk offroad, maar op de openbare weg dienen de deelnemers de geldende verkeersregels te respecteren. De deelnemers rijden dan ook met goedgekeurde en gekentekende motorfietsen.

Komt u kijken op (een van) bovengenoemde locaties?! Volg daarvoor de speciale bewegwijzering van MC HAMAC. Toegang is overal gratis. Op de proef in de Schoolt en op ’t Peppelenbos-circuit wordt ook aan de inwendige mens gedacht. En spektakel wordt gegarandeerd!

Voor meer informatie, zoals de exacte route, kijkt u op www.hamac.nl/enduro.

Comments are closed.