Op zaterdag 13 januari j.l. werd de jaarlijkse dropping van Harfsen georganiseerd. Een groep enthousiaste (ex)volleybalvrouwen was dit jaar aan de beurt om de koers te bepalen. Zij wonnen in 2015 en 2016 deze begeerlijke tocht in het donker. In 2017 werd de 2e plek behaald, waardoor ze dit jaar echt aan de beurt waren om de dropping te organiseren.

Om weer iets anders dan anders te verzinnen, werd besloten een foto puzzeltocht door de bebouwde kom te organiseren. De mobiel stond centraal en in de heuse controllroom stroomden de WhatsApp-berichten binnen.

Met prachtig wandelweer en maar liefst 47 deelnemers verdeeld over 9 groepen bij de jeugd en 112 deelnemers verdeeld over 17 groepen bij de volwassenen, kon deze avond niet meer stuk!
Bij de jeugd werd er gewonnen door de groep ‘Gerrit-Jan’ (Kim Onstenk). De 2e plek ging naar ‘Duo Brokken’ (Maartje Brokken) en de 3e plek was voor de ‘Droeftoeters’ (Jet Brinkman).

Bij de volwassenen werd een spannende strijd gevoerd. De groep van Cristian Slettenhaar (‘Zelfde als vorig jaar’) won vorig jaar en deed er alles aan de titel te prolongeren, om organiseren uit te stellen, ze werden uiteindelijk 3e. De 2e plek ging naar de groep van Monique Stouten (‘Antieke tennissers’) en de groep van Dinant Jimmink (‘Anders’) sleepte de felbegeerde wisselbokaal in de wacht. Zij mogen in 2020 de Harfsense ‘tocht der tochten’ uitzetten.

Tenslotte willen wij als organisatie onze vrijwilligers, Dorpshuus Hoeflo, De Wever en de Spar hartelijk danken voor hun medewerking!

Organisatie van de Harfsense Dropping 2018

 

Comments are closed.